Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μαλλον ειμαστε πολυ κοντα στη διχοτομηση... .....!!!!H τωρα η ποτε...!!!!!!



τον γνωρίζετε...;;;;  ο Δήμαρχος Ωρωπιων.....!!!!!! Μάιος 2010
  ένθερμος υποστηριχτής της δημιουργίας δυο ΔΗΜΩΝ
Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του "Καλλικράτη" και ενόψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ 27η και 28η Ιανουαρίου,θα επιχειρήσω να καταθέσω κάποιες γενικές μου σκέψεις,που κατά τη ταπεινή μου γνώμη μπορεί να είναι χρήσιμες στη διαμόρφωση "σταθερής διεκδικητικής θέσης".
Ο Καλλικράτης αποδεικνύεται ότι ήρθε να συμπληρώσει τον Καποδίστρια και να αλλοιώσει την πεμπτουσία  της τοπικής αυτοδιοίκησης,την άμεση δημοκρατία,τη λαϊκή συμμετοχή, και συνεπώς τη λαϊκή εξουσία .Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί καθημερινά σε  ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό,μιμούμενη τον κεντρικό κρατικό μηχανισμό,απόμακρη,απρόσωπη με κύριο εκφραστή της στο Δήμο Ωρωπού τον δήμαρχο Ωρωπιων  κ.Οικονομακο....!!!!!
-Με το τρόπο που έγιναν οι συνενώσεις στη Βόρεια Αττική καταστρατηγηθηκαν οι έννοιες της άμεσης δημοκρατίας και της συμμετοχής.Η πολιτική αλλοτρίωση,η απομάκρυνση και η αποξένωση των πολιτών από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων-αυτό είναι ιδιαίτερα  εμφανές στις ορεινές Δημοτικές 
Κοινότητες-όπου ζωντανά χωριά με δραστηριότητα μαράζωσαν.
- Διαμορφώθηκε "ένα παραλιακό κρατίδιο"με έντονο συγκεντρωτισμό και έντονο παραλιακό ανταγωνισμό με σημείο αναφοράς με αρχή και τέλος τις αντιπαλότητες και τις όποιες αντιδικίες προερχόμενες από τον πάλε ποτέ Δήμο Ωρωπιων.
οι νεκροθάφτες των χωρίων ........λείπει ο Λίτσας της Μαλακάσας...... είχε σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα
Η μεγάλη ατυχία για τα ορεινά χωριά ,κατά την διαμόρφωση του Καλλικράτη να έχουν διοικήσεις(Ζουγανελης-Κελιδου-Βούλγαρης-Σαρκιρης-Συρμας-Λιτσας,Καλάμου και ο μεγάλος Πασοκικος πρόεδρος της Μαλακάσας
να είναι με το μεγάλο Δήμο) ανίκανες και κατώτερες των περιστάσεων, κατακερματισμένες χωρίς ενιαίο μέτωπο, το οποίο θα είχε προκύψει από ένα διάλογο με αμοιβαίες υποχωρήσεις  και με γνώμονα όχι  το προσωπικό τους συμφέρον,κατάφεραν να νεκρώσουν τα χωριά,αντι με διάλογο και συλλογικότητα και όχι μέσα από ανταγωνισμούς και ψευτοδημοψηφησματα ,την δημηουργια ενός διαφορετικού Δήμου από αυτό το έκτρωμα.Αυτή η διαπίστωση δεν αφήνει στο απυρόβλητο και κάποιους δήθεν παραγοντίσκους 
διατελεσαντες και μη ,οι οποίοι απαθείς απολάμβαναν την αποκαθήλωση  της "βεζυροπουλας- νοικοκυράς " και των τότε  αλαζονικών κοινοτικών αρχών,στη αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν με ένα κοινωνικό και οικονομικό "λόμπι".
Σήμερα ,μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του "ΠΑΡΑΛΑΙΑΚΟΥ  "ΔΗΜΟΥ οι κάτοικοι των ορεινών χωρίων έχουν μόνο δυο επιλογές ,μάλιστα τώρα που το υπουργείο Εσωτερικών με νόμο μέσα στον Φεβρουάριο θα "διορθώσει τον Καλλικράτη", να πιέσουν (και εν όψει βουλευτικών εκλογών)στη δημιουργία ενός
νέου Δήμου,αποτελούμενο από τα ορεινά χωριά,η στη χειρότερη των περιπτώσεων τα ορεινά χωριά να ενσωματωθούν στο Δήμο Διονύσου















6 σχόλια:

ευρυνόμη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ευρυνόμη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε διαχειριστή αυτού του blog
Δεν θα αναφέρω το ονομά σου,αν και ξέρεις ότι το γνωρίζω!
Τα πάντα έχουν αξία,όταν διατηρούν το επίπεδο,την ανθρωπιά και την ηθική τους.
Όταν όλα αυτά παύουν να ισχύουν,φοβάμαι πως ξεφεύγουμε και χάνουμε και την ουσία ,αλλά και την αξία,του να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία.
Αν κάποιοι έχουν επιλέξει "ζουγκλοποιόντας" τα blogS,ταυτόχρονα να τα απαξιώσουν,στο χέρι το δικό μας είναι αν θα τους το επιτρέψουμε και αν θα γίνουμε συνεργοί σε τέτοια ατοπήματα.
Θέλω να πιστεύω πως δεν έχεις καμιά σχέση με τέτοιες μεθοδολογίες!
Εκτός πια και αν έχω γελαστεί τόσο πολύ μαζί σου!
Καληνύχτα και προτείνω,περισσότερο.....ΕΛΕΓΧΟ!!!!!

http://apokalipsi-apokalipsitora.blogspot.com/ είπε...

ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ...................
http://apokalipsi-apokalipsitora.blogspot.com/

/apokalipsi-apokalipsitora.blogspot.com είπε...

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΓΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΤΣΑ
/apokalipsi-apokalipsitora.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ διαχειριστή,

Αναμφίβολα ο νέος Καλλικρατικός Δήμος αποτελεί όπως όλοι οι υπόλοιποι, ενα έκτρωμα και έναν εφιάλτη για τον Ελληνικό λαό.

Όμως η υποκρισία και η ανευθυνότητα περισεύουν.
Είναι εξάλου πολύ λίγος ο χρόνος που πέρασε από την δημιουργία του μεγάλου δήμου, για να ξεχάσουμε ποιοί αγωνίστηκαν για να μην γίνει αυτό το τερατούργημα και ποιοί επεδίωξαν και τελικά πέτυχαν αυτό το ανουσιούργημα.

Από την φωτογραφία που παραθέτεις, όλοι γνωρίζουν ότι, τον αγώνα για την δημιουργία δύο δήμων τον εδωσε πρωτίστως η τότε κοινοτάρχης του Καπανδριτίου κα Κελίδου, συνεπικουρούμενη από τον κοινοτάρχη του Βαρνάβα τον κ. Βούλγαρη.

Οι υπόλοιποι κοινοτάρχες της φωτογραφίας μαζί με τον τότε κοινοτάρχη του Πολυδενδρίου, άπαντες δυναμικά στελέχη μαζί με εσένα του συνδιασμού του κ. Οικονόμου, φροντισαν μαζί με άλλους και πέτυχαν αυτό το έκτρωμα που υποκριτικά σήμερα καταδικάζεις. Είναι έτσι ξεκάθαρο ποιοί ευθύνοται για τη δημιουργία του μεγάλου δήμου.

Οι λόγοι της κολοτούμπας είναι προφανείς.

Η παταγώδης αποτυχία του Οικονόμου να προσεγγίσει το θώκο του δημάρχου, σας έπεισε πλέον, ότι, δεν έχετε καμιά πιθανότητα στο μέλλον να κερδίσετε το μεγάλο δήμο.

Θεωρείτε ότι, οι πιθανότητές σας αυξάνονται στο μικρότερο δήμο, αφού το πρώτο φαβορί, η κ. Κελίδου παραμένει εκτός πολιτικής σκηνής.

'Οπως πάντα όμως λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Και ο ξενοδόχος σας ξέρει και από μέσα και απ' έξω.