Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η Δυναμική πολιτεία για την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής

Εύστοχη και επίκαιρη η ανακοίνωση της Δυναμικής Πολιτείας και του Γιώργου Γιασημάκη για τις προτεραιότητες του "χειροκροτάκια". Περιγράφει με λίγα λόγια την κοινωνική ανυπαρξία της Δημοτικής
 Αρχής. Μια Δημοτική αρχή που διπλασιάζει το κόστος των έργων , πρωταθλήτρια των απ ευθείας αναθέσεων,των πανηγυριών και των ημετέρων  Μια δημοτική αρχή που έφτασε στο σημείο να παραχωρεί την ιστορικό χώρο των πρώην φυλακων Ωρωπού στη Χρυσή Αυγή για την διανομή φαγητού .Μια δημοτική αρχή που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της,την όποια διαφάνεια όταν δεν καταθέτει ως όφειλε το "πόθεν έσχες" 
                  ζητείται κοινωνική ευαισθησία

Επικυρώνεται και επισημοποιείται σήμερα η εφαρμογή του σκληρότερου πακέτου μέτρων το οποίο πλήττει βαρύτατα σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού. Τίποτα δεν αφήνει όρθιο η λαίλαπα των νέων μέτρων. Εργασιακές σχέσεις, κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση, όλα διαλύονται στο βωμό του χρήματος.
Στη δύσκολη αυτή ώρα, άνεργοι, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, αγρότες βλέπουν τη ζωή τους να γκρεμίζεται, βιώνουν τον ευτελισμό χωρίς καμιά συμπαράσταση από την Πολιτεία και τους πολιτικούς που δεν αποδεικνύονται ικανοί να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Την ίδια στιγμή, παιδιά σε όλη την Ελλάδα προετοιμάζονται να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες, καθώς πολλοί δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες θέρμανσης.
Την ίδια στιγμή, συνάνθρωποί μας βιώνουν την απόλυτη εξαθλίωση χωρίς ένα πιάτο φαΐ.
Κι ενώ σε όλη την Ελλάδα οι δήμοι οργανώνουν κοινωνικά παντοπωλείαγια τους δημότες τους που βρίσκονται σε ανάγκη, κοινωνικά ιατρεία ή φαρμακεία για τους ανέργους ή ανασφάλιστους δημότες τους, διανέμουνδωρεάν τρόφιμα σε απόρους και λύνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών η οποία επιβαρύνει τον ήδηεξασθενημένο οικογενειακό προϋπολογισμό σε σημείο που οι οικογένειες να μη στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία διότι δεν έχουν χρήματα για τα εισιτήρια, η δημοτική αρχή του Δήμου Ωρωπού διοργανώνει γιορτές και πανηγύρια.
Για το Δήμαρχο, η κοινωνική πολιτική ταυτίζεται με τις δημόσιες σχέσεις και η βοήθεια που μποροεί να προσφέρει είναι ένα χτύπημα στην πλάτη.
Όταν η Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Ωρωπού το 2011, είχε στη διάθεσή της ένα ταμειακό απόθεμα της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό ικανό να στηρίξει σωστά σχεδιασμένες και οργανωμένες κοινωνικές παρεμβάσεις. Τι έχει γίνει με αυτό το ποσό ; Αληθεύει ότι έχει σπαταληθεί το μισό χωρίς μάλιστα να γίνει έστω ένα έργο ; Πού άραγε δαπανήθηκε ;
Η παράταξή μας, συμπαραστεκόμενη στον δοκιμαζόμενο λαό μας, διαθέτει όλες της τις δυνάμεις και θα στηρίξει κάθε προσπάθει δημιουργίας δομών αλληλεγγύης σε δημοτικό επίπεδο. Καλεί έστω και τώρα τη Δημοτική Αρχή να στρέψει το βλέμμα της σε όσους βρίκονται σε ανάγκη. Γιατί στις δύσκολες μέρες που έρχονται, αν κάτι μπορεί να μας κρατήσει όρθιους είναι το χέρι του συνδημότη μας που απλώνεται είτε για να ζητήσει είτε για να προσφέρει βοήθεια.

Το γραφείο τύπου της “ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: