Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Το "τσακάλι"....και τα μυστικά επιβίωσης.

      Μαθήματα ζωολογίας!!!!!!!!!!
Το "χρυσό τσακάλι" ή αλλιώς  "τσακάλι το κοινό" ανήκει στην οικογένεια των κυνοειδών και σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία έχει τον δεύτερο μικρότερο πληθυσμό στην Ελλάδα.....ευτυχώς....μετά από αυτόν του λύκου.
Αποτελεί ένα μεσαίου μεγέθους σαρκοφάγο,ωστόσο θεωρείται οπορτουνιστικό ζώο στην επιλογή της διατροφής!!!!!!!!
Ζει παρασιτικά,τρώει όλες τις σαβούρες ...........και μερικές φορές,σαν κοινός κλεφτοκοτάς δεν αφήνει ούτε αυγά,ούτε κότες!!!!!
Το χρώμα του είναι γκριζοκίτρινο με μαύρες βούλες και εξαρτάται από την εποχή!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευτυχώς που είναι είδος προς εξαφάνιση!!!!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΙΟΤΕ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ...ΜΑΝΤΡΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

πολλα ΤΣΑΚΑΛΙΑ ειχε στο καζινο της Παρνηθας

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που η αμαθεια ελειψω ελεω κρισης !!!

ευτυχως που το τσακαλι ειναι ειδος προς εξαφανιση με 10 θαυμαστικα.

τοσα ξερεις τοσα λες αλλα αν δε γνωριζεις μην παριστανεις τον Blogger.

συζητα με τις φιλες σου καλυτερα