Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Καθαρή και έντοιμη η στάση του Βασίλη Λέκκα στό Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύω σήμερα την τοποθέτηση του Βασίλη Λέκκα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και με αφορμή την έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα για το"μαύρο" έργο στον Αυλώνα.Είναι αξιοσημείωτο ,ότι ο κ.Λέκκας είναι στέλεχος της ΔΗΣΩ......δεν ξέρω όμως για πόσο καιρό..!!!!!Πάντως  ο κ.Λέκκας πιστός στις αρχές του ,εξακολουθεί  να νοιώθει μέλος της ΔΗΣΩ.!!!!!!Σε αντίθεση με την "παρούσα-προεδρεύουσα",η οποία με την υπογραφή της είναι υπεύθυνη για την εξαφάνιση ενός εκατομμυρίου ευρώ από το ταμείο του Δήμου!!!!!!!!!!!


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ 
κ. ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1/10/2012 ΓΙΑ ΤΟ 17ο ΘΕΜΑ

κ.κ. Συνάδελφοι,


΄Εχουμε ένα υπηρεσιακό σημείωμα που μας δόθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού με ημερομηνία 27/9/2012 με θέμα: ΄Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «΄Εργα αναβάθμισης και βελτίωσης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης δήμου Αυλώνα Α΄φάση».

Είναι ένα έργο που πραγματοποιείται στη δημοτική κοινότητα Αυλώνα. Το ιστορικό του έργου που αναφέρονται οι τεχνικοί του δήμου μας είναι ελλιπές και ίσως  παραπλανητικό. 
1. Δεν αναφέρουν ότι η πρώτη σύμβαση που υπεγράφει από το δήμο Αυλώνα με αριθμό 4354/14/12/2010 είχε έκπτωση 58,12% - θα πληρωνόταν 978.728 ευρώ και η εγγυητική ήταν 712.882,87 ευρώ.
2. Δεν αναφέρουν ότι η νέα σύμβαση που υπεγράφει με αριθμό 9562/3/5/2012 από το δήμο Ωρωπού έχει έκπτωση 15,51% - θα πληρωθεί 1.966.441,85 ευρώ μία διαφορά 987.713,85 ευρώ για το ίδιο έργο και εγγυητική 120.388,09 ευρώ.
3. Δεν αναφέρουν ότι ο τέως δήμαρχος Αυλώνα κ. Σύρμας τους είχε ενημερώσει εγγράφως για το συγκεκριμένο έργο αρ. πρωτ. 4482/29/12/2010 ότι είναι συνεχιζόμενο.
4. Δεν αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σχετικά με το έργο αυτό το οποίο είναι υπό έλεγχο μετά από ερώτηση που έγινε στη Βουλή από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσο Αθανασίου.
5. Δεν αναφέρουν ότι δέχονται με υπαιτιότητα του Δήμου έγγραφο αρ. πρωτ. 6044/13/4/2011 να διαλύσουν την πρώτη σύμβαση και να απελευθερωθεί η εγγυητική.
6. Δεν μου χορήγησαν τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα που μας ζητάνε να τον εγκρίνουμε. Γιατί κ. Πρόεδρε?
Τέλος μας ζητάνε να εξουσιοδοτήσουμε τον κ. Δήμαρχο για τα περαιτέρω χωρίς να αναφέρονται σε κάτι και κυρίως για το οικονομικό. Και σας ερωτώ γιατί αυτός ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας έχει την έγκριση της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής? 

Είναι μία παραπλανητική εισήγηση για να δικαιολογήσουν την αύξηση του έργου από 978.728 ευρώ σε 1.966.441,85 ευρώ.

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΩ ΤΟΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ Ο Κ ΛΕΚΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΔΗΣΩ??????

κωστας είπε...

να ρωτήσετε τον κ. Οικονομου.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΦΙΛΟ ΤΩΝ3 ΟΚΤΟΒΡΙΟΥ2012 1.58 Π Μ .ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΕΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΔΗΣΩ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΗΝΕΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο Β. ΛΕΚΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ . ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ...........

κωστας είπε...

και γιατί να μην παραιτηθεί η "παρούσα-προεδρεύουσα", υπεύθυνη και υπόλογη για την εξαφάνιση ενος εκατομμυριού ευρω ;;;;;;;;ποιος προσβάλει την ηθική της παράταξης η κυρία ή ο κ. Λέκκας;;;;;;ποιος νομιμοποιεί τις πράξεις της "παρούσας-προεδρεύουσας"με την ένοχη σιωπή;;;;;;...ο Λεκκας;;;;;.....δεν νομίζω !!!!!

Ανώνυμος είπε...

να μην παραιτηθη ο κ. λεκκας αλλα να ανεξαρτητοποιηθη και να τους τα λεει σταρατα οπως παντα.εξαλλου γνωρζουμε τις μεθοδευσεις που πηγαν να του φανε τη θεση.

Ανώνυμος είπε...

ενας φτωχος και μονος καουμποης

Ανώνυμος είπε...

MIPOS O OIKONOMAKOS?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ . ΙΣΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΕΚΚΑ Β. ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΥΛΩΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ .

Ανώνυμος είπε...


Η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΗΣΩ ΒΟΛΕΥΕΙ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ…ΑΝΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ 8ΜΗΝΑ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΕΤΕ ΠΑΛΙ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ -ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΡΕ 'ΦΙΛΕ', ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΕΙΝΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΤΙ ΣΚΥΤΑΛΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ? Ο ΛΕΚΚΑΣ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ? ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΣΑ ΒΛΕΠΩ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ "ΣΚΙΖΕΤΑΙ" ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΚΑΝΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ! ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ. ΜΙΛΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. ΠΟΙΟΝ? ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΕΚΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΩ ΑΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ), ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ, ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΚΚΑ ΒΑΣ.Α Ι Σ Χ Ο Σ !!!!!!!!! ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΛΩΝΑ . ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ , ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΥΣ ... ΑΡΑ ΞΕΝΟΣ ΔΑΧΤΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ .

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ Η ΕΛ.ΒΑΡΝΑΒΑ , ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΔΗΣΩ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΕΚΚΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απο οτι εχω ακουσει εκει στον Αυλωνα οι φιλοι του Λεκκα ειναι παρα πολλοι . Γιατι ομως δεν τον τιμησαν με την ψηφο τους και να περασει σε σταυρους την Βαρναβα για να ειναι τωρα αυτος ο προεδρευων της ΔΗΣΩ?

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι και Δημαρχος εαν βαλει υποψηφιοτητα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΕΜΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ? ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΙΓΗΣΕΙ ΛΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.

κωστας είπε...

διάβασε το νόμο...Ν3669 ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ με 55% έκπτωση.Η πράξη της διοίκησης είναι συνεχιζόμενη.!!!!!!!!

Άντεβρεσάκρης είπε...

Από ...17 "σχόλια", τά 15 παντελώς άσχετα !!!!
Τά 2 ΜΟΝΟ σχετικά, (7:47 π.μ., καί 9:31 π.μ.), ήτοι 15/17 = 88 % τό τεκμαιρόμενο ποσοστό τών ανεγκεφάλων "Δημοτών" !!! Καλά πάτε, ρέ τού Ωρωπού, θά έχουμε μεγάλη πλάκα εν συνεχεία !!!

Καί εκ τών δύο σχετικών : " ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ... " : Μά, ρέ άνθρωπε, τό εμπεριστατωμένο σημείωμα τού Λέκκα, (χωρίς ίχνος από πολιτικάντικες αηδιούλες), λέει : "η πρώτη σύμβαση που υπεγράφει από το δήμο Αυλώνα με αριθμό 4354/14/12/2010 ..."
Αφού υπεγράφη Σύμβαση, πώς καί ΓΙΑΤΙ τό παράτησε ο εργολάβος ? Τίνος Υπαιτιότητι ? Πού είναι οι ευθύνες ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ?
Προφανώς, αγαπητέ 7:47 π.μ., εσύ δέν θά είσαι πολύ ΕΜΠΥΡΕΤΟΣ..., σόρρυ, ΕΜΠΥΡΟΣ, από νομοθεσία Δημοσίων Έργων.

Είπαμε, εξηγήσαμε : 88 % . Ξέρει, αρίστως, η Δ.Τ.Υ. τού Δήμου, σέ ποιούς απευθύνει τά "..υπηρεσιακό σημείωμα .." της...

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙΤΕ.ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ;