Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ωρωπός:Τα παιδιά του συστήματος και η φάμπρικα του χρήματος

Χρήστος Κων Μπουλέκος
Γειά αυτούς που φεύγουν..........
-Όταν ένας βαθύς μηχανισμός καταρρέει πολιτικά,διαλύονται οι δεσμοί συνοχής του και αποκαλύπτεται η ποιότητα των προσώπων που την συγκροτούν. Τα πανικόβλητα ποντίκια,μέσα στην απελπισία της αναζήτησης προσωπικής σωτηρίας,κάνουν τις απεγνωσμένες κινήσεις του ποντικού που πιάστηκε στη φάκα.Αρνούνται να δουν την πραγματικότητα:πώς το "σύστημα" εξουσίας τους καταρρέει,και παρασέρνει μαζί όλο το πολιτικό προσωπικό που ενώ εξ ορισμού ήταν απέναντι,επί της ουσίας το υπηρέτησε και το υπηρετεί μέχρι πτώσεως.
-Χρόνια μαθημένοι και με μοναδικό στόχο το καβάτζωμα της Εξουσίας. Κοινωνικοί αγώνες,συλλογική διεκδίκηση,ήταν άγνωστες σε αυτούς λέξεις. Παντού απόντες από τους αγώνες,παντού απόντες από την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών. Παρόντες όμως πάντα σε απευθείας αναθέσεις.
-Τέρμα η πλάκα:αν νομίζουν ότι θα πάνε ως τις εκλογές στα μουγκά,κάνουν λάθος.Θα αναγκαστούν να τοποθετηθούν δημόσια για όλες τις επιλογές τους.Θα πάνε στις εκλογές διασυρμένοι,αποδυναμωμένοι και παραδομένοι στη χλεύη των πολιτών.
-Η προσπάθεια να προβληθεί κάποιο έργο πέφτει στο κενό -γιατί δεν υπάρχει-ένα πλεονέκτημα υπάρχει γι αυτούς,που είναι το έσχατο όπλο τους: Πολλά ευρώ έτοιμα να "επενδυθούν"..!!!Έτσι είναι οι επιχειρήσεις,τόσα επενδύω τόσα θα κονομήσω. Ένα ατελείωτο δίκτυο διακίνησης χρήματος....εδώ κολλάνε οι απευθείας αναθέσεις....,μια τεράστια επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων,αγοράς υποψηφίων και ψηφοφόρων,έχει στηθεί σε όλο το Δήμο.Το γνωρίζουν οι πάντες,και κανείς δε μιλάει από εθισμό στην εξαγορά ή από φόβο.
-Αυτές οι Δημοτικές εκλογές είναι πόλεμος να ανακτήσουμε τον τόπο μας.''Ο μη ων μετ εμού κατ εμού εστί":όποιοι δεν είναι μαζί μας (με τους πολίτες και τη κοινωνία) είναι εναντίον μας






.




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: