Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Γιώργος Γιασημάκης...."από τέτοια διαχείριση του δημόσιου χρήματος γίναμε ζητιάνοι στην Ευρώπη"


Παρέμβαση του Γιώργου Γιασημάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 12-09-2012 για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αυλώνα.


Θα αναφερθώ σήμερα σε ένα έργο το οποίο έφτασε μέχρι τη Βουλή. Αναφέρομαι στο έργο για το “εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αυλώνα”. Το ιστορικό του έργου εν συντομία είναι το εξής:
  • Αφού γίνεται ο διαγωνισμός στις 22-07-2010 προκύπτει ανάδοχος με έκπτωση 58,12%.
  • Στις 14-12-2010 υπογράφεται η εργολαβική σύμβαση μεταξύ του τότε Δημάρχου Αυλώνα κ. Σύρμα και της αναδόχου εταιρείας με γενικό σύνολο 978.728 ευρώ.
  • Στις 31-12-2010 η ΤΥΔΚ με έγγραφό της με αρ. πρωτ. 08/ΔΤΑ/19886 δηλώνει ότι έπαψε να είναι διευθύνουσα υπηρεσία για τα έργα των ΟΤΑ.
  • Στην 01-04-2011 η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού ορίζει επιβλέποντα μηχανικό.
  • Στις 13-04-2011, 2 εβδομάδες μετά την κοινοποίηση του επιβλέποντος μηχανικού στην ανάδοχο εταιρεία, ο ανάδοχος ζητά τη διάλυση της σύμβασης με υπαιτιότητα του Δήμου διότι η έναρξη των εργασιών έχει καθυστερήσει περισσότερο από 3 μήνες και γνωστοποιεί ότι ουδεμία απαίτηση έχει από τον Δήμο για τυχόν ζημία από τη μη εκπλήρωση της σύμβασης. Μας κάνει και τη χάρη δηλαδή.
  • Στις 27-05-2011 ο Δήμος αποφασίζει τη διάλυση της σύμβασης με αποκλειστική υπαιτιότητα του Δήμου και χωρίς καμία υπαιτιότητα του αναδόχου.
  • Κατόπιν αυτών ο Δήμος γνωστοποιεί στη διαχειριστική αρχή τη διάλυση της σύμβασης και ζητά τη σύμφωνη γνώμη για επαναδημοπράτηση του έργου, την οποία και παίρνει.
  • Κάνει λοιπόν η Δημοτική Αρχή τον διαγωνισμό και η έκπτωση που παίρνει από 58,12% πηγαίνει στο 15,51% και το γενικό κόστος του έργου από 978.728 ευρώ πάει στο 1.966.441,85 ευρώ. Για το ίδιο έργο θα πληρώσουμε τα διπλά λεφτά.

Και ρωτάω τώρα όπως κάνει κάθε δημότης:
Πρώτον, γιατί κ. Δήμαρχε αφήσατε να περάσουν τόσοι μήνες χωρίς να ορίσετε επιβλέποντα μηχανικό, από τη στιγμή που:
  1. ο κ. Σύρμας, Δήμαρχος Αυλώνα, με έγγραφό του από τις 29-12-2010 και αρ.πρωτ. 4482 σας γνωστοποιεί ότι έχει υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση γι'αυτό το έργο.
  2. Η Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) σας έχει ενημερώσει από τις 31-12-2010 με έγγραφο με αρ.πρωτ. 08/ΔΤΑ/19886 ότι έπαψε να είναι διευθύνουσα υπηρεσία και ως εκ τούτου εσείς έπρεπε να ορίσετε επιβλέποντα μηχανικό.
  3. Ο Αυλώνας διέθετε πιστοποιημένη Τεχνική Υπηρεσία η ο οποία και επέβλεπε τα έργα και τις μελέτες της όπως αναφέρεται και στην απόφαση 40/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού στις 28-03-2011.

Δεύτερη ερώτηση: Γιατί κ. Δήμαρχε απ'τη στιγμή που ορίζετε επιβλέποντα μηχανικό και ο ανάδοχος σας ζητά τη διάλυση της σύμβασης με αποκλειστική υπαιτιότητα του Δήμου, ΑΜΑΧΗΤΙ το δέχεστε και δε ζητάτε από τον ανάδοχο τις ευθύνες του διότι όπως συνομολόγησε και συναποδέχτηκε με την υπ' αρ. πρωτ. 4354-14/12/2010 εργολαβική σύμβαση παρ.12 έπρεπε να καταθέσει στην Τεχνική Υπηρεσία εντός 30 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης οργανόγραμμα του εργοταξίου σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ.4 του Ν. 3669/2008.
Γιατί δεν διεκδικήσατε να γίνει αυτό το έργο με το μικρότερο δυνατό κόστος ;
Γιατί ένα έργο που ο πρώην δήμαρχος Αυλώνα, ο κ. Σύρμας, θα το έκανε με 978.000 ευρώ εσείς θα το κάνετε με 2 εκ. Ευρώ ;
Εγώ θα μείνω μακρυά απ'αυτά που ακούγονται σε όλα τα χωριά γι'αυτό το έργο. Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει: ότι ο Δήμος και τα έργα του πάνε με αυτόματο πιλότο.
Όπως φαίνεται ο αυτόματος πιλότος έχει χαλάσει και έχει αρχίσει η καθοδική πορεία της Δημοτικής Αρχής.
Φαίνεται πλέον καθαρά πως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον Δήμο Ωρωπού, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα προβλήματά του, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα έργα ανάπτυξης και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.
Με επικοινωνιακές τακτικές και στρατευμένες γραφίδες δεν μπορεί να καλυφθεί η ανεπάρκειά σας !
Είναι πλέον φανερό πως από τέτοια διαχείριση του δημοσίου χρήματος έχουμε φτάσει να γίνουμε οι ζητιάνοι της Ευρώπης !

Το Γραφείο Τύπου της Δυναμικής Πολιτείας

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΑΣΕΜΑΚΗΣ ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΣΕΜΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

κωστας είπε...

Πολιτικός χρόνος.....ελάχιστος
Κάποιοι επέλεξαν μεταξύ ενός ληστή....!!!!!!και ενός βλάκα.....τον βλάκα !!!!!!!
Δυστυχώς επαληθεύθηκε ο κανόνας.!!!!!!!!!!!!!
Ο βλάκας είναι περισσότερο επικίνδυνος απο τον ληστή ...!!!!αφορά και τον γράφοντα.!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κε Γιασεμάκη ξεχάσατε το ΠΑΣΟΚο παρελθόν σας και μιλάτε και για διαχείρηση δημοσίου χρήματος. Υποκριτή...

Ανώνυμος είπε...

kosta ade gamisou

Ανώνυμος είπε...

o giasimakis den pire kamia 8esi tin defteri kiriaki kai afto fanike apo to oti protoklasata stelexi tou stirixan anihta ton litsa. tora an o litsas katafere to akatorthoto as pai se enan psixiatro na vri tis eties kai na min tis psahni alou

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΡΙΞΕΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.......

Ανώνυμος είπε...

Ο Γασεμακης οπως γνωριζω διοτι ημουν υποψηφιος μαζι του ,μας ειπε να ψηφισουμε κατα συνειδηση και οσες φορες και αν τον ρωτησα μου ελεγε το ιδιο ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Ο ιδιος βεβαια ως πολιτης και δημοτης κατι ψηφισε και ελπιζω να μην εκανε το λαθος να ψηφισει τον λιτσα.ΛΙΤΣΟΡΟΥΣΣΗΔΕΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

κωστας είπε...

Απάντηση στον 4.32
Έγινα αποδέκτης ενός σχολίου που αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα,αν νομίζει ο αποστολέας ότι οι καταγγελίες του είναι βάσιμες και μπορεί να τις υποστηρίξει δημόσια... δεσμεύομαι για την δημοσίευση. Λίγο προσοχή...."αν φταίει το γαϊδούρι ...δεν βαράμε το σαμάρι".

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

α. Πάντα καὶ ἀναπόφευκτα ὁ καθένας ἀπὸ μᾶς ὑποτιμᾶ τὸν ἀριθμὸ τῶν ἠλἰθιων ἀτόμων ποὺ κυκλοφοροῦν.

β. Ἡ πιθανότητα νὰ εἶναι ἕνα συγκεκριμένο πρόσωπο ἠλίθιο εἶναι ἀνεξάρτητη ἀπὸ ὁποιοδήποτε ἄλλο χαρακτηριστικὸ τοῦ ἴδιου προσώπου.

γ. Ἕνα ἠλίθιο ἄτομο εἶναι ἕνα πρόσωπο ποὺ προκαλεῖ ζημιὰ σὲ ἕνα ἄλλο πρόσωπο ἤ ὁμάδα προσώπων χωρὶς ταυτόχρονα νὰ ἐξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα γιὰ τὸ ἴδιο· πολλὲς φορὲς μάλιστα, τὸ ἴδιο ὑφίσταται μιὰν ἀπώλεια.

δ. Τὰ μὴ ἠλίθια ἄτομα ὑποτιμοῦν πάντα τὴ βλαπτικὴ ἐνέργεια τῶν ἠλιθίων ἀτόμων. Ἰδίως οἱ μὴ ἠλίθιοι ξεχνοῦν διαρκῶς ὅτι σὲ ὁποιαδήποτε στιγμὴ καὶ τόπο καὶ σὲ ὁποιαδήποτε περίσταση ἤ συναναστροφὴ καὶ / ἤ ὁ συγχρωτισμὸς μὲ ἠλίθια ἄτομα ἀποδεικνύεται ἀσφαλῶς ἕνα σοβαρότατο σφάλμα.

ε. ΤΟ ἠλίθιο ἄτομο εἶναι ὁ πιὸ ἐπικίνδυνος τύπος ἀνθρώπου ποὺ ὑπάρχει.
(Ὁ βλάκας εἶναι πιὸ πιὸ ἐπικίνδυνος ἀπὸ τὸν κακοποιό!!!!!!).

Carlo M. Cipolla "Δοκίμιο περὶ ἀνθρώπινης βλακείας"

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΑΛΛΑ ΜΙΣΩ ΤΟ ΦΡΕΝΟ.ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ VIDEO ΑΚΟΜΗ ΟΠΩΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΣΕΜΑΚΗΣ.ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΕΥΣΜΕΥΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΚΙΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.ΤΟ VIDEO ΥΠΑΡΧΕΙ....ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ???

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΚΙΑΣ??? ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται