Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Χουντοσενάριο" με παράταση της θητείας των Δημάρχων!!!!!!!!!

Σενάρια για παράταση της θητείας των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης για 1,5 χρόνια εξετάζει το υπουργείο εσωτερικών.
Σύμφωνα με το σχέδιο οι κάλπες θα στηθούν στους Δήμους  αντί για το 2014 τον Οκτώβριο του 2015.
Το σύνολο σχεδόν των δημάρχων και περιφερειαρχών προωθούν το σχέδιο παράτασης της θητείας τους μέχρι την συμπλήρωση πενταετίας,μάλιστα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
Το τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ με χθεσινή ανακοίνωση καταγγείλει τον σχεδιασμό "θεσμικού πραξικοπήματος"με πολιτικές προεκτάσεις.Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ, σχετικά με τη συζήτηση περί παράτασης της θητείας των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται μια φιλολογία για παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών (Δήμων και περιφερειών) που λήγει τον Ιούνιο 2014, για 1 ή 1,5 χρόνο.
Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε μια τέτοια ρύθμιση.
Πιστεύουμε ότι δε νομιμοποιείται η οποιαδήποτε πλειοψηφία της βουλής να παρατείνει ή να μειώνει θητείες οργάνων όπως οι ΟΤΑ, που έχουν εκλεγεί με υποχρεωτική, καθολική ψηφοφορία, για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.
Μια τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε θεσμικό πραξικόπημα με πολιτικές προεκτάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν και παραμένει:
• η τετραετής θητεία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών,
• η διεξαγωγή των εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής,
• οι εκλογές για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχών να διεξάγονται χωρίς να συμπίπτουν με άλλες εκλογές (βουλευτικές – ευρωεκλογές)
12/9/2012
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η πρωτοβουλία που ανέπτυξε ο υπουργός εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης να ζητήσει από τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες της χώρας τις προσωπικές τους θέσεις για την πορεία, τα προβλήματα και τις θέσεις τους για το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Μάλιστα ο κ. Στυλιανίδης σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν απέκλεισε τη συζήτηση για βελτίωση του υπάρχοντος χωροταξικού σχεδιασμού των δήμων, χωρίς πάντως να δεσμευτεί κιόλας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AN ΕΠΑΛΥΘΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Ο ΣΥΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝ/ΜΟ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΧΟΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΑΠΟΛΑ ΘΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

AN ΕΠΑΛΥΘΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Ο ΣΥΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝ/ΜΟ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΧΟΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΑΠΟΛΑ ΘΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ .

Άννα-Μαρία Τ. είπε...

Αν παραταθούν οι θητείες των Δημάρχων τότε το μόνο που μένει είναι να παραταθεί...και η θητεία του Πρωθυπουργού. Η Δημοκρατία;