Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Λίγο ντροπή δεν βλάπτει.


Λίγη ντροπή δεν βλάπτει…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν είναι λίγες οι φορές που η«Αυτοδιοικητική Συνεργασία» έχει ζητήσει από το Δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο να υπάρξει έστω λίγη ντροπή στον τρόπο που διοικεί το Δήμοκαι στις αποφάσειςπου παίρνει. Αλλά δυστυχώς η ντροπή δεν περισσεύει για τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο κύριος Δήμαρχος και οι άμεσοι συνεργάτες του θέλουν να μας κάνουν και μαθήματα ευγένειας και δεοντολογίας μέσα στην Οικονομική Επιτροπή κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος.Και να μας κάνουν μαθήματα για αξίες που οι ίδιοι έχουν καταργήσει.
Ας τους αναφέρουμε λοιπόν μερικές περιπτώσεις, για τις οποίες θα έπρεπε να βλέπουν το δημότη του Ωρωπού και να ντρέπονται:
- Γιατί με το που ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, ΧΩΡΙΣΑΝ τους συμπολίτες τους και τους πρώην ΟΤΑ σε ημέτερους και όχι! Και ακόμη έτσι τους αντιμετωπίζουν.
- Γιατί βρήκαν λεφτά στα ταμεία των ΟΤΑ που συνενώθηκαν για να γίνει ο μεγάλος Δήμος Ωρωπού και νόμισαν πως ήταν από την τσέπη τους. Τα διαχειρίστηκαν με τεράστια προκλητική ΣΠΑΤΑΛΗ! Αυτό κάνουν και σήμερα και η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» το έχει καταγγείλει πολλές φορές. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να διπλασιάζουν την αξία ενός έργου και να γίνεται ο Δήμος θέμα συζήτησης στη Βουλή.
- Γιατί έσπασαν ρεκόρ στις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ οι οποίες μέχρι σήμερα είναι το μεγαλύτερο χρηματικό νούμερο σε όλη τη δραστηριότητα του Δήμου! Οι αναθέσεις αυτές συνεχίζονται ασταμάτητα και το ταμείο του Δήμου αδειάζει χωρίς τελειωμό.
- Γιατί όπου δεν φτάνουν οι απευθείας αναθέσεις κάνουν ΔΙΑΤΡΗΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.
- Γιατί ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ με το καλημέρα της διοίκησής τους, όλες τις Επιτροπές Διοίκησης που θεσμικά προέβλεπε ο «Καλλικράτης», μετατρέποντας αυτές σε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ, ενώ τα μέλη τους τα βλέπει μόνο σαν αυριανούς ψηφοφόρους του.
- Γιατί ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ το θεσμικό ρόλο όλων των Τοπικών Συμβουλίων, των οποίων οι γνωμοδοτικές αποφάσεις πάνε κατευθείαν στα καλάθια των αχρήστων και εξυπηρετούνται μόνο οι αρεστοί Πρόεδροι των Συμβουλίων αυτών, πάντα προς δικό τους πολιτικό όφελος. Έτσι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ τη ενεργή συμμετοχή των μελών των Τοπικών Συμβουλίων, για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.
- Γιατί έχει ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ τις νόμιμες διαδικασίες διοίκησης σε τυπικές και ως τυπικές αν τους βολεύουν τις ακολουθούν και αν δεν τους βολεύουν όχι.
- Γιατί προκλητικά έχουν επιλέξει τους ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ από όλους τους επαγγελματίες του Δήμου που υποφέρουν από την οικονομική κρίση και έχουν δημιουργήσει ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ακόμη και έξω από το Δήμο.
- Γιατί κάθε είδους, ειδικότητας και χρονικής διάρκειας ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στο Δήμο, τις έχουν μετατρέψει σε πολιτικές εξυπηρετήσεις, αδιαφορώντας για τη εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας του Δήμου και της καθημερινότητας του συνδημότη μας που είναι και ο στόχος.
- Γιατί τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ αυτοκίνητα τα έχουν κάνει παράνομα ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, με καύσιμα και ζημιιές που πληρώνουν οι δημότες του Ωρωπού.
- Γιατί πληρώνουν ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ενοίκια δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που αφήνουν δημοτική περιουσία ανεκμετάλλευτη.
- Γιατί ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ στη διάθεση της ΕΥΔΑΠ τις πηγές της Μαυροσουβάλας και χρέωσαν το Δήμο με εκατομμύρια ευρω που μόνο αυτοί αναγνώρισαν σαν χρέη των πρώην ΟΤΑ προς την εταιρεία.
- Γιατί ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ με εταιρείες καταπάτησης των συμφερόντων των δημοτών (ΔΕΣΦΑ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ,ΕΥΔΑΠ), αφήνοντας θιγόμενους συνδημότες μας ανυπεράσπιστους στη μανία του κέρδους τους.
- Γιατί γέμισαν με ΙΔΙΩΤΙΚΑ  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ όλο το Δήμο, φτάνοντας στο σημείο να πληρώνονται καλλιτεχνικοί μάνατζερ με απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου.
- Γιατί ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ πλέον για το Δήμο Ωρωπού έφυγε από τα χέρια καταξιωμένων Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου και έγινε αντικείμενο πολιτικής και κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης.
Αυτές και άλλες πολλές, αν μπούμε μέσα στις ίδιες τις δημοτικές πράξεις, είναι οι περιπτώσεις που θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή του κύρίου Οικονομάκου να βλέπει τους δημότες του Ωρωπού και να ντρέπεται. 
Δυο χρόνια τώρα ΚΑΝΕΝΑ έργο ή πράξη της δεν μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση έστω, πως ο Ωρωπός διαθέτει μια ΧΡΗΣΤΗ διοίκηση που μπορεί να τον οδηγήσει στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αντιθέτως, όλα δείχνουν, πως με την Δημοτική Αρχή του κυρίου Οικονομάκου ο τόπος μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε χρόνια σκληρής επιβίωσης. Τότε όμως υπήρχε η ΕΛΠΙΔΑ και η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για ένα καλύτερο αύριο από ανθρώπους που πονούσαν τον τόπο τους. Τώρα υπάρχουν μόνο τα ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ και τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ μιας ΑΛΑΖΟΝΙΚΗΣ εξουσίας.
Ωρωπός,  18 Σεπτεμβρίου 2012.
Γραφείο Τύπου
Αυτοδιοικητική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: