Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Όχι στο επανέλεγχο των υπαλλήλων των Δήμων. Ο πρώην κοινοτάρχης Συκαμίνου;;;;;;

Οι δήμαρχοι κάνουν λόγο για έναν «κατ” ευφημισμό «επανέλεγχο» και, αναλυτικότερα, δηλώνουν τα εξής :
Ιστολόγιο του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ
    Η προσπάθεια της κυβέρνησης να “γεμίσει” τη “δεξαμενή” των απολύσεων, ώστε να μην παρεκκλίνει ούτε κατ” ελάχιστο των δεσμεύσεών της έναντι της τρόικα βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο την Αυτοδιοίκηση – αυτή τη φορά με τον κατ” ευφημισμό “επανέλεγχο” των συμβάσεων εργασίας που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
    Επιστρατεύοντας τη συνήθη τακτική της επικοινωνιακής συκοφαντίας κάποιων δήθεν επίορκων, με πλαστά δικαιολογητικά  αλλά και τις ευθείες απειλές δίωξης τόσο των υπαλλήλων όσο και των αιρετών που αρνούνται να συμπράξουν στην περαιτέρω διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματικότητα
    Η πραγματικότητα είναι ότι η ίδια, όπως και οι προκάτοχοί της, όπως και οι εκλεκτοί του δικομματισμού στην Αυτοδιοίκηση, ευθύνεται για την κατάργηση στην ουσία της μόνιμης απασχόλησης και τη λειτουργία όλων των κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων σχεδόν κατ” αποκλειστικότητα με συμβασιούχους.
    Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζει – δέκα χρόνια μετά την έκδοση του “διατάγματος Παυλόπουλου” – την ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων που παρέμεναν επί μακρόν όμηροι της αγωνίας αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή τους, που δούλευαν σκληρά, συχνά απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι, και που κατάφεραν μόλις πριν λίγα χρόνια να δικαιωθούν.
    Η πραγματικότητα είναι ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια που έθετε ο νόμος, με την παρεμβολή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων και με τον έλεγχο των συμβάσεων από το ΑΣΕΠ.
    Η πραγματικότητα είναι ότι – αν ήθελε πράγματι να εντοπίσει τα πλαστά στοιχεία – η κυβέρνηση είχε τον τρόπο είτε δια του ΑΣΕΠ, που έχει στην κατοχή του τους φακέλους όλων των  συμβάσεων που μετατράπηκαν, είτε δια των ίδιων των Δήμων, να βρει και να διώξει παραδειγματικά τις περιπτώσεις αυτές.
    Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την από μηδενική βάση και και με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, ώστε να βρει πρόφαση να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
    Η πραγματικότητα, τέλος, είναι ότι η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και η κατάργηση των θέσεών τους, θα αφήσει τις υπηρεσίες των Δήμων πραγματικά διαλυμένες, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι συμβασιούχοι αποτελούν την πλειοψηφία ακόμα και κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές δομές, οι παιδικοί σταθμοί κ.λπ.
    Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα απευθυνόμαστε ανοιχτά και δημόσια, πρώτα απ” όλα στους πολίτες, αλλά και στους εργαζομένους και σε κάθε πολιτική και αυτοδιοικητική δύναμη που ενδιαφέρεται πραγματικά για τις ανάγκες της κοινωνίας και για την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης.
    Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποστείλουμε τα στοιχεία που ζητά το ΥΔΜΗΔ ή να συμπράξουμε με κανέναν τρόπο στη δημιουργία ενός ακόμα μηχανισμού που θα μας μετατρέψει σε διακοσμητικά στοιχεία, αφού χωρίς εργαζομένους δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε καμία υπηρεσία προς τους πολίτες μας.
    Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των Δήμων μας, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει για το θέμα η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δίνοντάς τους και το σχετικό “εντέλλεσθε” να απέχουν από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την επανεξέταση των συμβάσεων με νέα κριτήρια σύμφωνα με το Ν. 4250/14.
    Καλούμε όλους τους αιρετούς να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα, στηρίζοντας τους εργαζομένους και την Αυτοδιοίκηση.
    Και, τέλος, απευθυνόμαστε στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση των Δήμων τους και τους καλούμε να αναλάβουν και οι ίδιοι πρωτοβουλίες υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τον εργαζομένων και των αιρετών των Δήμων. Γιατί, ειδικά στη σημερινή κοινωνικά κρίσιμη συγκυρία, το να παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, οι δομές αλληλεγγύης των Δήμων ανοιχτές, είναι πρώτα και κύρια δικός τους αγώνας.
    ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ            Δ. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
    ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ            Δ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
    ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ                Δ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
    ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΚΗΣ                  Δ. ΒΥΡΩΝΑ
    ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ ΤΙΝΑ                    Δ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
    ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     Δ. ΚΑΙΣΙΑΡΙΑΝΗΣ
    ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ         Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
    ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ         Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ
    ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΙΜΟΣ                       Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ      Δ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
    ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ         Δ. ΑΝΩΓΕΙΩΝ
    ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ       Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ
    ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ               Δ. ΛΕΒΑΔΕΩΝ
    ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ     Δ. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
    ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ   Δ. ΣΚΥΡΟΥ
    ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ      Δ. ΣΦΑΚΙΩΝ
    ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   Δ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

    5 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    Όλοι οι αναφερόμενοι στο άρθρο Δήμαρχοι εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Τι ρωτάς λοιπόν για τον πρώην Κοινοτάρχη Συκαμίνου? επειδή φοράει πορτοκαλί λακόστ είναι και Σύριζα?

    Όμως, ο επανέλεγχος των συμβάσεων, εάν και εφόσον γίνει κανονικά, ίσως να έβγαζε λαυράκια. Μην ξεχνάμε και τον σύζυγο της Κ. Βουλευτίνας με το πλαστό πτυχίο.

    ΥΓ τα τζιτζίκα τραγουδούν ακόμη...

    Ανώνυμος είπε...

    Γιατί να μην γίνει επανέλεγχος; Αν κάποιος μπήκε πλαγίως στο δημόσιο και στη συνέχεια έγινε μόνιμος, γιατί να πρέπει να τον πληρώνουμε εμείς μια ζωή; Και να πεις οτι είχε κάποια αρμοδιότητα, ή ότι κάνει κάτι δημιουργικό, το ποιο πιθανό είναι τα ξύνει και αυτός όπως κάνουν σχεδόν όλοι. Μια δημόσια υπηρεσία μπορεί να δουλέψει άνετα με τα 1/3 των υπαλλήλων της, αν αυτοί εργάζονταν όπως εργάζεται ο κόσμος στον ιδιωτικό τομέα. Όποιος υποστηρίζει αυτές τις απόψεις να μην διαμαρτύρεται μετά για ποιο λόγο πρέπει να πληρώσει παραπάνω φόρους. Να που πανε οι φόροι μας...

    Ανώνυμος είπε...

    Αν αληθεύουν αυτα που μου σφυρίξανε -κρατάω μια επιφύλαξη- μιλαμε για ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ .Ας τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχή , σήμερα και ωρα 08.00 λεωφορείο του δήμου ´οπως καθε μερα πηρε τα παιδια του Λυκειου και Γυμνασιου καπανδριτιου απο τις Αφιδνες για να τα παει στο σχολειο, ξεκίνησε ωραια- παρακαλω με οδηγό συμβασιούχο του δήμου, δεν ξερω αν επιτρέπεται να οδηγεί , να μας το πουν οι ιθύνοντες του δημου- τα πήγε πολύ καλα και στην επιστροφή να παραλάβει και τα αλλα - λογω οτι δεν χωρούν κανει δυο δρομολόγια- ΜΕΝΕΙ απο πετρέλαιο ανάμεσα στο καπανδριτι με αφιδνες και δεν φτάνει μονο αυτο ερχεται η τροχαία και παιρνει και τις πινακιδες απο το λεωφορειο. Ωραια μεχρι εδω ,τελικα βάλανε πετρέλαιο - εν τω μεταξύ τρέχανε οποιοι γονεις μπορούσανε να παρουν τα παιδια να τα πανε στο σχολειο - . Καποιοι εχουν ευθύνες κ δήμαρχε που ξεφτιλιστηκε ο Δημος ;

    ΕΡΩΤΩ
    1. Ποιος ευθύνεται που δεν ειχε φουλαρει το λεωφορείο του ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ;
    2. Γιατί η τροχαία πηρε τις πινακιδες του λεωφορείου και τι αλλα πηρε;
    3. Ηταν νόμιμος ο συμβασιούχος υπάλληλος για να εχει δικαίωμα να οδηγεί το λεωφορειο;
    4. Υπαρχουν αλλοι συμβασιούχοι που οδηγούν παρανόμως δημοτικά αυτοκίνητα;

    Δικαιολογίες οτι ετσι κάνανε και οι προηγούμενοι δεν λαμβάνονται υπόψιν γιατι αυτους τους καταψηφίσαμε.


    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

    GRINIARISOROPOU

    Ανώνυμος είπε...

    Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

    Ανώνυμος είπε...

    Ο μόνιμος υπάλληλος απο οτι έμαθα ηταν κανονικα με αδεια και δικαίωμα του να ειναι οπου θελει