Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ειδική Τράπεζα για την Αυτοδιοίκηση από Τσίπρα

Ειδική Τράπεζα για την Αυτοδιοίκηση από Τσίπρα


Ειδικό Ταμείο Σύγκλισης, Ειδική Αναπτυξιακή Τράπεζα, Ομόλογα Εργων και αλλαγή του Καλλικράτη σε βάθος πενταετίας εξήγγειλε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.
Με το δημοσκοπικό προβάδισμα των 4 περίπου μονάδων και την αυξανόμενη αστάθεια που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το πρoεκλογικό όπως φάνηκε πρόγραμμα του κ. Τσίπρα και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στόχος είναι οι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να φτάσουν τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους, ενώ τα έσοδα των Δήμων και των Περιφερειών θα προέρχονται από τα φορολογικά έσοδα, μέσω από ένα Ειδικό Ταμείο Σύγκλισης, ώστε οι πόροι αυτοί να διανέμονται σωστά, βάσει της οικονομικής κατάστασης του Δήμου ή της Περιφέρειας».
Στην συνέχεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της περιφερειακής συγκρότησης, με συνολική αντικατάσταση του «Καλλικράτη» με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου. Εδώ αναφέρθηκε και στην μορφή εταιροδιοίκηση που υπάρχει σήμερα.
Τέλος εξήγγειλε σταδιακή αύξηση των πόρων της Αυτοδιοίκησης, με μια Ειδική Αναπτυξιακή Τράπεζα και έκδοση ειδικών "Ομολόγων Εργου”

Δεν υπάρχουν σχόλια: