Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Και τώρα τι;;;το μη χείρον βέλτιστον;;;;;

και τώρα;

Οι κάλπες μίλησαν και πρέπει να ομολογήσω καθόλου δεν χάρηκα για το περιεχόμενο όσων είπαν.
Ο δήμαρχος πρέπει να είναι μια ισχυρή προσωπικότητα που να χαρακτηρίζεται τόσο από την υπέρβαση, στα όρια της ύβρεως, όσο και από το χιούμορ. Πρέπει να έχει πάνω απ’ όλα μια πραγματιστική προσέγγιση στη διακυβέρνηση. Να είναι ένας ρεαλιστής με προτίμηση στην επίλυση προβλημάτων παρά στην ιδεολογία. Πρέπει όμως ταυτόχρονα να έχει την ικανότητα να οραματίζεται, να κοιτάζει πέρα από τα εμφανή όρια, να συλλαμβάνει το επίκοινο εκεί όπου οι άλλοι αντιλαμβάνονται μόνο τη διαφορά, να βρίσκεται στο επίκεντρο αλληλοτεμνόμενων κύκλων και όχι στην κορυφή της πυραμίδας
Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλαξα άποψη και εκτίμηση για τους αντίπαλους συνδυασμούς. Ελπίζω μόνον ότι ο νικητής της επόμενης Κυριακής θα επιδείξει κατά την θητεία του τον καλύτερο δυνατό εαυτό του.Και προσωπικά, δεν θα ήθελα σε δημόσιο επίπεδο να μείνω στο ευχολόγιο, δεν το έχω συνηθίσει, ούτε και να δεθώ στο ρητό «το μη χείρον βέλτιστο», τις περισσότερες φορές που το έκανα στο παρελθόν, μετάνιωσα.
Πολιτικό δίλημμα είναι να έχεις  να επιλέξεις ανάμεσα σε ισάξιους υποψηφίους.Πολιτική τραγωδία είναι η επιλογή του ''μη χείρον βέλτιστον''.
Τα φαντάσματα είναι όλα εδώ,έτοιμα να κατασπαράξουν τα πάντα.Δεν ξέρω αν το άκυρο και το λευκό διευκολύνει κάποιους.Σημασία έχει ότι το άκυρο και το λευκό  μάλλον είναι βούτυρο στο ψωμί των ''καλικάντζαρων''.Η περιθωριοποίηση υγειών δημοκρατικών πολιτών με ψήφο διαμαρτυρίας μέσο της αποχής και του άκυρου-λευκού, σίγουρα δεν λύνουν τα ''ΤΟΞΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ'' και διευκολύνουν τόσο τον  επίδοξο-υπόδικο πρώην κοινοτάρχη,όσο  και τις απ ευθείας αναθέσεις της απερχόμενης Δημοτικής αρχής
Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή,ΔΗΜΟΣΙΑ να έχουν το θάρρος να απευθυνθούν στους συνδημότες μας,που δεν τους ψήφισαν τη πρώτη Κυριακή με αίσθημα αυτοκριτικής και καθαρές κουβέντες.Τα πέντε χρόνια είναι πολλά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: