Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Οι ''γλάροι'' και ο Θωμάς Ρούσσης

Οι καυγάδες, το φλερτ, η επικοινωνία και η επιβίωση, είναι τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία μιας κοινωνίας των γλάρων. Κι ακόμη η χάρη, η αρμονία κι η τεχνική στο πέταγμα αυτού του χαρισματικού πουλιού έγινε θέμα κινηματογραφικής ταινίας με καταπληκτική φωτογραφία, που οι σύγχρονες τεχνικές και γνώσεις δε κατάφεραν ακόμη να αντιγράψουν.
Είναι οι σπαθάτες, κάτασπρες φτερούγες τους με φόντο το γαλάζιο ουρανό που προκαλούν το δέος και το θαυμασμό στο πέταγμά τους. Όμως, παρόλη τη λεπτεπίλεπτη μορφή του, ο γλάρος είναι ένα σκληροτράχηλο πουλί, με επινοητικότητα και αυξημένη προσαρμοστικότητα, που τον βοήθησε να ενταχθεί στη σύγχρονη κοινωνία μας, των αποβλήτων. Επωφελούμενοι από τα βρωμερά σκουπίδια μας, προτιμούν τις χωματερές με τις τεράστιες συγκεντρώσεις, όπου βρίσκουν πάντα πρώτης ποιότητας τροφή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασικά σκοπεύετε κατά συνήθεια στον Ρούσση, κι αφήνετε τον κάθε άλλο ανέκδοτο της τωρινής δημοτικής αρχής να κυκλοφορεί ελεύθερο...
Δεν σας ξέρω, - ειλικρινά, αλλά με τέτοια νοοτροπία μάλλον χάνει ο ωρωπός το παιχνίδι.......
εγυγε ο ΟΤΕ, φεύγουν τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, σε λίγο θα φεύγουμε κι όλοι εμέις που ήλθαμε την τελευταία 10ετία στον ωρωπό....
Φιλικά


Ανώνυμος είπε...

ola fevgoun .ta toxika omos den fevgoun me tipota

Ανώνυμος είπε...

ola fevgoun .ta toxika omos den fevgoun me tipota

Ανώνυμος είπε...

..ναι, " τοξικά" όμως είναι και η αποχώρηση όλων των υπηρεσιών από τον δήμο Ωρωπού.
Τι απέμεινε ;

ΥΓ : Χωρίς επιστροφή ότι φεύγει, κι αν βάλεις και τα διόδια, ο ωρωπός θα γίνει κάτι σαν την Γιάρο όταν ήταν τόπος εξορίας !