Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο κ.Λέκκας και η αδιαφορία των Δημοτικών Παρατάξεων

Αν αυτά που καταγγέλλει ο κ.Βασίλης Λέκκας είναι
 πραγματικότητα για ποιό λόγο οι Δημοτικές παρατάξει σιωπούν;Τι σημαίνει δημόσιο χρήμα γιά κάποιους θεματοφύλακες της νομιμότητας και αυριανούς διαχειριστές;;;
η σιωπή είναι αποδοχή!!!!!!!!!!!!!!
Αγαπητοί νεόκοποι υποψήφιοι Δήμαρχοι,ο κ.Λέκκας είναι τρελός;;;;είναι γραφικός;;;;για ποιό λόγο εδώ και αρκετούς μήνες κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε;;;;;Για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όμως,τον θέλετε όλοι!!!!!
Αγαπητέ κ.Λέκκα σου είχα γράψει "στου κουφού την πόρτα ..τη παίρνεις και φεύγεις ,σήμερα θα σου πω "όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα"


13 Νοεμβρίου 2013
Ανοικτη επιστολη του κ.Βασιλη Λέκκα ,Δημοτικου Συμβουλου Ωρωπού

ΠΡΟΣ:1)ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ Ι.ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ 2) ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. κ. ΑΝΥΦΑΝΤΗ Κ.3) ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙ.4)ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ
ΘΕΜΑ: Πρόταση θεμάτων να τεθούν ως έκτακτα στο Δημοτικό Συμβούλιο
της 14ης Νοεμβρίου 2013
ΠΡΩΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ
Απόφαση έγκρισης πληρωμής συμβεβλημένου συνεργείου για την εργασία και τα ανταλλακτικά της επισκευής και συντήρησης έως σήμερα των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Σας γνωρίζω ότι μετά την απόφαση του Δ.Σ. και την έγκριση παράτασης της σύμβασης «Συντήρηση και επισκευής οχημάτων» δεν τηρούνται τα αναγραφόμενα στη σύμβαση για τον τρόπο κίνησης των οχημάτων και μηχανημάτων προς το συνεργείο, αγνοώντας την Επιτροπή γνωμοδότησης συντήρησης, επισκευής και παραλαβής οχημάτων. Δεν τηρείται επίσης η διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων που η επιτροπή έχει καταθέσει γι΄αυτό το σκοπό.
Διαπιστώνοντας ότι τα οχήματα και μηχανήματα που έχουν συντηρηθεί και επισκευασθεί ή επισκευάζονται έως σήμερα είναι αρκετά , περίπου 80. Το συνεργαζόμενο συνεργείο δεν έχει πληρωθεί μετά την παράταση της σύμβασης, η δε επιτροπή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το σύνολο της οφειλής. Αυτό είναι γνωστό στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της πληρωμής των οφειλών έως σήμερα.
Από την επομένη του Συμβουλίου να τηρηθούν από όλους τα αναγραφόμενα στη σύμβαση και να συμπληρώνονται τα έντυπα της επιτροπής συντήρησης οχημάτων/μηχανημάτων.
Η Επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Τρίτη.
Οι έκτακτες περιπτώσεις θα εγκρίνονται από την Επιτροπή ανάλογα και τηλεφωνικά.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ
Αντικατάσταση μέλους επιτροπής γνωμοδότησης συντήρησης επισκευής και παραλαβής οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Σας γνωρίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 παραγ. 1 του κώδικα Διοικητικής διαδικασίας Ν. 2690/1999, δεν επιτρέπεται να μετέχει στη σύνθεση συλλογικού οργάνου το οποίο έχει αποφασιστική αρμοδιότητα, φυσικό πρόσωπο, που μετέχει σε γνωμοδοτικό όργανο.
Ο λόγος γίνεται για το μέλος της Επιτροπής κ. Τοπουζίδη Δημήτριο ο οποίος ως προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης γνωμοδοτεί και υπογράφει για τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων. Σύμφωνα με το νόμο δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στην Επιτροπή που έχει αποφασιστική αρμοδιότητα.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ να αντικατασταθεί με απόφαση του Δ.Σ. ο κ. Τοπουζίδης από το αναπληρωματικό μέλος κ. Λάτσα Σταμάτη ως τακτικό και να διενεργηθεί εκ νέου κλήρωση για τον αναπληρωματικό.
ΤΡΙΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ
Απόφαση έγκρισης δαπάνης και τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια ελαστικών για οχήματα του Δήμου.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Σας υπενθυμίζω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο 5/8/2013 σας ενημέρωσα ότι υπογράψαμε πρακτικό για πρώτη φορά ως επιτροπή για την αγορά ελαστικών οχημάτων/μηχανημάτων του Δήμου και ότι η μία εκ των δύο προσφορών ήταν από κατάστημα εκτός Δήμου.
Την 8/11/2013 ήρθε στην επιτροπή για υπογραφή πρακτικό γνωμάτευσης επιθεώρησης και επισκευής οχήματος να αποφασίσει για την ανάθεση προμήθειας ελαστικών με απόφαση 305/14-10-2013 Οικονομικής Επιτροπής έχοντας συνημμένα τρεις προσφορές.
Οι δύο απορριπτέες προσφορές είναι από καταστήματα πώλησης ελαστικών εκτός Δήμο Ωρωπού.
Για το λόγο ότι οι προσφορές δεν ήταν όλες από καταστήματα του Δήμου μας πρότεινα να μην υπογράψει η Επιτροπή αλλά να αποφασίσει το Δ.Σ.
Προσωπική πρόταση προς το Δ.Σ. να παρθούν νέες προσφορές από το σύνολο των καταστημάτων εμπορίας ελαστικών του Δήμου μας και είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος θα ωφεληθεί με μεγάλο ποσοστό κέρδους.

Λέκκας Βασίλης

Δημοτικός Σύμβουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βασιλη Λεκκα? αυτα τα στοιχεια τα εδωσες στον νυν αρχηγο σου τον Κ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ αν ναι τι απαντησε θελουμε να ξερουμε, ερχονται εκλογες να γνωριζουμε τι θα ψηφισουμε.να μια ευκαιρια κ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ να αποδειξετε για τα εισαγγελικα σας επιτευγματα μια και εχετε προηγουμενο με την λιστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ.












Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΠ.
Στο γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης των περιφερειακών Δημοτικών Κοινοτήτων και Διαμερισμάτων του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού από τη Δημοτική Αρχή ,εντάσσεται και το κλειστό πλέον ΚΕΠ Καλάμου .Είναι λυπηρό, όμως η Δημοτική Αρχή το κατάφερε και αυτό. ¨Ένας πρώην Δήμος όπως ο Κάλαμος ο οποίος προσφέρει ένα μεγάλο χέρι βοηθείας στη λειτουργία του Δήμου Ωρωπού με τα έσοδα από τα τέλη των δημοτών της Δημοτικής Κοινότητας και τα αντισταθμιστικά που πήρε ο Κος Οικονομάκος χάριν των Καλαμιωτών για να κάνει τη πολιτική του, έμεινε χωρίς το ελάχιστο που μπορεί να του προσφέρει μια Δημοτική Αρχή ,το ΚΕΠ. Είναι σαφές. Η ικανότητα διάλυσης των πάντων όσων βρήκε η παρούσα Δημοτική Αρχή όταν τέθηκε στο τιμόνι του Δήμου Ωρωπού είναι αξιοσημείωτη. Είναι προφανές ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών του Καλάμου δεν αφορά τη Δημοτική Αρχή . Δεν την ενδιαφέρει . Είναι λυπηρό . Κάποιοι κόπιασαν για να σταθεί και να λειτουργήσει το ΚΕΠ Καλάμου και ο κος Οικονομάκος και οι σύμβουλοι του με πραγματικά ελαφρά τη καρδία το διατηρούν κλειστό. Με ένα ευρύ χαμόγελο . Όμως αυτό το ειρωνικό σας χαμόγελο κ . Οικονομάκο δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη μοναδική σας ικανότητα να είστε τόσο αναποτελεσματικός. Ούτε οι τοποθετημένοι από εσάς αυτοβαπτιζόμενοι «Καλαμάρχες», με τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα μπορούν με τα τεχνάσματα τους που περισσεύουν πλέον, να πείσουν τους Καλαμίωτες.
Ο Κάλαμος απαιτεί αλήθεια , τεκμηρίωση , πράξεις και έργα που αποδεδειγμένα δεν μπορείτε να κάνετε .
Ο Κάλαμος δικαιούται να έχει με κάθε τρόπο το ΚΕΠ ανοικτό. Οχι για τις εντυπώσεις αλλά για την ουσία και η ουσία είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών του Καλάμου και μονο, όχι η μανία της ψηφοθηρίας . Αποδείξατε σαφέστατα ότι η ουσία δεν σας αφορά, δεν σας αγγίζει.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι σε λίγους μήνες η καταστροφική σας θητεία στο Δήμο Ωρωπού θα έχει περάσει στην ιστορία γραμμένη σαφώς με πολύ μικρά γράμματα αφήνοντας τα σημάδια της απογοήτευσης και μόνο σε όλους εκείνους που ταλαιπωρήσατε.
Ωρωπός , Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013
Γραφείο Τύπου
Αυτοδιοικητική Συνεργασία

Ανώνυμος είπε...

ειστε τοσο βαρετοι ολοι η τοσο βαρεμενοι. αληθεια πιστευετε οτι μπορει κανεις σας να βοηθησει το δημο ωρωπου? οχι δε το πιστευετε. να το πιστεψουμε εμεις θελετε να σας ψηφισουμε και να προκυρηξετε κ εσεις οταν ερθει η σειρα σας εργα διογκομενα και να βαλετε στη τσεπη το διαφορο. εμπρος λοιπον καλα μου παλιοπασοκια, νεοδημοπασοκια, συριζοπασοκια κλπ κλπ