Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Δημόσια παρέμβαση του κ.Βασίλη Μυλωνά

      ".......υπάρχουν ικανοί και άξιοι,όμως εδώ θα πρέπει να λειτουργήσει η ανιδιοτέλεια.....χωρίς εγωισμούς......με δυνατή αποδοχή....."   
       Πιστεύω πως η δημόσια διαβούλευση και η δημόσια έκφραση της γνώμης, είναι ένα από τα βασικά συστατικά της δημοκρατίας που όλοι επικαλούμαστε. Επίσης ένα ακόμη κυρίαρχο συστατικό δημοκρατικής λειτουργίας, για να υπάρχει σύνθεση, είναι να υπάρχει συγκεκριμένη άποψη και
  θέση που να τεκμηριώνεται.
             Προχωρώντας λοιπόν προς τις εκλογές του Μαΐου, βλέπουμε και ακούμε καθημερινά να γίνονται διεργασίες για τον σχηματισμό συνδυασμών.
             Έχοντας σαν δεδομένο την απαράδεκτη λειτουργία, κατά κοινή ομολογία, της σημερινής δημοτικής αρχής που προσπαθώντας να παραμείνει ζωντανή κάνει το ένα λάθος  μετά το άλλο ακολουθώντας τις ενέργειες τις κεντρικής πολιτικής σκηνής,εξαθλιώνοντας τον κόσμο ακόμη περισσότερο. Καμία απολύτως ενέργεια ούτε καν σε επίπεδο διαμαρτυρίας. Πιστεύω πως αυτό είναι αποτέλεσμα  και της προσωποπαγούς δημιουργίας και λειτουργίας του συγκεκριμένου συνδυασμού που ίσως στην συνέχεια να διεκδίκηση και το αλάθητο.  Στην συνέχεια βάζοντας μπροστά τις λέξεις ‘’αντιμνημονιακός,  καθαρός, ανεξάρτητος κτλ’’ αυτοανακηρύχθηκαν  πρόσφατα κάποιοι υποψήφιοι  δήμαρχοι,ακολουθώντας βέβαια,πάντα κατά την γνώμη μου,την ίδια λάθος συνταγή μακριά από τα προβλήματα και την γνώμη των Δημοτών.
             Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει φυσικά σοβαρότατη αμφισβήτηση  και η  μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας μας να γυρίζει την Πλατή σε  τέτοιες πρωτοβουλίες . Τα προβλήματα όλων μας είναι πλέον τόσο σοβαρά που τώρα δεν χωράνε  τα ίδια λάθη. Δεν μπορούμε να αφήνουμε την τύχη μας σε άλλους, δεν πρέπει να περιμένουμε να μας σώσει  κάποιος,αντίθετα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στις  δράσεις και πρωτοβουλίες  που αναπτύσσονται συλλογικά, γιατί μόνο με την συμμέτοχη μας  θα υπάρξει μια ξεκάθαρη και  με ποιοτικά χαρακτηριστικά υποψηφιότητα. Σε όλες μα σε όλες κυριολεκτικά  τις  ομάδες που δημιουργούνται για ανάδειξη υποψήφιων υπάρχουν ικανοί και άξιοι, όμως εδώ θα πρέπει να λειτουργήσει λίγο παραπάνω η ανιδιοτέλεια ούτως ώστε να βγει μπροστά χωρίς εγωισμούς αυτός που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή από την κοινωνία. Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε πως το πλαίσιο αρχών  στο οποίο θα κινηθεί μια τέτοια πρωτοβουλία είναι το πρώτο και κύριο συστατικό.

 Ο Δήμος Ωρωπού είναι μεγάλος και ταυτόχρονα  μικρός ώστε μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε και να μάθουμε τον βίο και την πολιτεία όλων όσων έχουν φιλοδοξία να είναι μπροστά, σε μια τέτοια προσπάθεια, επίσης δίνει και την δυνατότητα αμεσότητας και προσωπικής  επαφής στις ηγεσίες των πρωτοβουλιών για την δημιουργία συνδυασμού, ώστε να υπάρξουν και συνεργασίες για την ανάδειξη του καταλληλότερου. Βάζοντας λοιπόν το θέμα στην σωστή του διάσταση ας δούμε πραγματικά ποιος μπορεί να είναι ικανός για έναν  τέτοιο συνδυασμό ευρύτερης συνεργασίας  που να μπορεί να συνθέσει.
         
               Ιδού λοιπόν πεδίoν δόξης λαμπρόν……
                                                                                                                     ΜΥΛΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: