Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ο Δήμος ΩΡΩΠΟΥ διχοτομείται σε δυο ??????


Με επείγουσα επιστολή του,ο υπουργός εσωτερικών κ.Στυλιανιδης,προς όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας,ζητά έως τις 10 Σεπτεμβρίου αναλυτικές προτάσεις για τις απαιτούμενες αλλαγές που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του "Καλλικράτη".
Η λειτουργικότητα των δήμων αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής.Ο ίδιος ο κ.Στυλιανιδης εξηγεί ότι το υπουργείο εσωτερικών θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου με τις απαιτούμενες αλλαγές.Δηλώνει ότι"υπάρχουν θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν,το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και χωροταξικό".
Τα λειτουργικά προβλήματα του Δήμου Ωρωπού δεν οφείλονται στην επάρκεια του "χειροκροτάκια" να διαχειριστή ένα τέτοιο δήμο "μαμούθ",αλλά είναι και αντικειμενικά σε ένα δήμο χωρίς κοινωνική συνοχή ,με διαφορετική κουλτούρα  μεταξύ των Δημοτικών Κοινοτήτων και δυστυχώς με ένα δημοτικό συμβούλιο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές προκλήσεις.
Η ευθύνη της Δημοτικής πλειοψηφίας,αλλα και της αντιπολιτευσης είναι μεγάλη,απέναντι σε αυτές τις προτάσεις που θα υιοθετηθούν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Χρειάζεται άμεση ενημέρωση όλων των φορέων και να ληφθούν αποφάσεις από όλα τα τοπικά συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Εδώ καλούνται οι Δημοτικές παρατάξεις να σταθούν απέναντι στα προβλήματα με αίσθημα ευθύνης και όχι με μικροπολιτικές και με γνώμονα το προσωπικό-εκλογικό  συμφέρον.
Οι πολίτες ανεξάρτητα,των όποιων απόψεων των τοπικών παραγοντίσκων, αυτή τη φορά.......... θα έχουν και άποψη και θα την διεκδικήσουν με κάθε τρόπο ,δεν πρόκειται να είναι θεατές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O δημοτικός σύμβουλος,ο κ. Οικονόμου είναι υπέρ ή κατά στη διχοτόμηση του Δήμου?????.Ως συμμετέχων και συνιστώσα της Δεξιάς μνημονιακης κυβέρνησής....αν και πρώην αντιμνημονιακος....χα..χα..χα.