Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Νά πώς ....διπλασιάζονται τα Δημοτικά Έργα.!!!!!!!!! Ο βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου για έργο στη Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού
30.08.2012

Προς τους Υπουργούς:
  • Εσωτερικών
  • Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Θέμα: Διπλασιασμός κόστους σε δημόσιο έργο του Δήμου Ωρωπού

Στις 14 Δεκεμβρίου 2010, ο τέως δήμος Αυλώνα τού Νομού Αττικής προχώρησε στη σύναψη εργολαβικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου "Αναβάθμιση και Βελτίωση του Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του δήμου Αυλώνα", συνολικού ποσού 978.728,00 ευρώ, αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες περί δημοσίων έργων. (Η σύμβαση του έτους 2010 επισυνάπτεται).

Σε εφαρμογή του Καλλικράτη ο δήμος Αυλώνα συνενώθηκε με άλλους και αποτελεί σήμερα δημοτική κοινότητα του δήμου Ωρωπού. Ο δήμος Ωρωπού δεν προχώρησε ποτέ στην υλοποίηση της εργολαβικής σύμβασης. Αντιθέτως, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, προχώρησε στην επαναδημοπράτηση του έργου με την ίδια μελέτη και τον ίδιο τίτλο (του τέως δήμου Αυλώνα). Η ενέργεια αυτή του δήμου Ωρωπού είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή νέας εργολαβικής σύμβασης …υπερδιπλασιάζοντας το κόστος του έργου. Για την ακρίβεια το έφθασε στα 1.966.441,85 ευρώ. (Η σύμβαση με αριθ. πρωτ. 9562/ 3. 5. 2012 επισυνάπτεται).

Διευκρινίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Ε.Π. Αττική 2007-2013.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
-Θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η πρακτική του να υπερδιπλασιάζεται το κόστος των δημοτικών έργων;


Ο ερωτών βουλευτής
Αθανάσιος (Νάσος) ΑθανασίουΥ.Γ. Θεωρώ χρέος μου να κοινοποιήσω τα επισυναπτόμενα έγγραφα στον Συνήγορο του Πολίτη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα εκτροφεία της διαφθοράς, οι δήμοι ζητούν μόνο λεφτά.
by ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ


Οι δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικά, είναι το μεγαλύτερο εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, σύμφωνα με τον Λέαντρο Ρακιντζή.
Το 33% των συνολικών υποθέσεων διαφθοράς στο δημόσιο προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αν οι δήμαρχοι δεν ήταν λαμόγια, θα έπρεπε αντί να κάνουν πορείες στο κέντρο της Αθήνας και διαμαρτυρίες στα ΜΜΕ γιατί τους μειώθηκε το φαγοπότι εν μέσο οικονομικής κρίσεις, θα έκαναν οι ίδιοι προτάσεις στην κυβέρνηση προς την κατεύθυνση περιορισμού της διαφθοράς και της σπατάλης...
από την τοπική αυτοδιοίκηση.


Πως γίνεται κύριοι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να σας ανήκει το 33 % της διαφθοράς και της διαπλοκής του κρατικού μηχανισμού και κανείς από εσάς να μην είναι φυλακή;

Γιατί ποτέ κανένας δημοτικός υπάλληλος δεν έχει καταγγείλει έναν δήμαρχο, αλλά και γιατί ένας δήμαρχος δεν έχει ποτέ καταγγείλει έναν δημοτικό υπάλληλο για διαφθορά;

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια ομερτά, ένα εκτροφείο -σχολείο διαπλοκής και κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, αυτό είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, εκτός και αν είναι ψεύτης ο Λέαντρος Ρακιντζής.

Κάποιος θα πρέπει να εξετάσει μία μία της αποφάσεις πληρωμών των δήμων τα τελευταία δέκα χρόνια και ένα ένα όλα τα έργα που έχουν κάνει, έτσι θα φανεί με ποιούς τα μοιραζόταν ο Πάγκαλος.

GIAN GIAN