Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο βασιλιάς "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" είναι γυμνός στον Ωρωπο

Η δημοτική αρχή απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας.
Η παρούσα δημοτική αρχή ,στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας απέτυχε παταγωδώς.Ήταν προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα και τίποτα δεν μπορεί να κάνει ο κ.Δήμαρχος.Απλά θα διαχειρίζεται μια νοσηρή κατάσταση και ευχή όλων μας ήταν ......γιατί δεν είναι πλέον.......να καταφέρει να ασκήσει έστω και μια συνετή έντιμη και απλή διαχείριση.
Η εφαρμογή του Καλλικράτης ωςιδέα ήταν σωστή.Πλην όμως σχεδιάστηκε πρόχειρα και βιαστικά ,χωρίς να ληφθούν υπόψη πολλές και διάφορες ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμαρχος εξακολουθεί να πολιτεύεται ως Δήμαρχος Ωρωπιων και όχι ως Δήμαρχος Ωρωπού ως όφειλε.Η προσωπική του παρουσία  στα βόρεια χωριά ,ακόμη και όταν "πανηγυρίζουν" είναι ανύπαρκτη,η λειτουργία των τοπικών συμβουλίων δεν υπάρχει και η φροντίδα........ των αντιδημάρχων στα όποια καθημερινά προβλήματα, υποδηλώνουν ανεπάρκεια , αλλά και αντικειμενικές αδυναμίες.
Στα χωρία μικρά και μεγάλα,επικρατεί εικόνα εγκατάλειψης,από τα απορρίμματα και τα χόρτα στους δρόμους,με σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό φωτισμό την εσωτερική και αγροτική οδοποιία την λειτουργία των νεκροταφείων την υπηρεσία ύδρευσης τα ΚΑΠΗ κ.λ.π..Σήμερα πλέον είναι αναγκαίος ένας νέος χωροταξικός σχεδιασμός.
Οι παράγοντες ,οι οποίοι συνετέλεσαν τα μέγιστα στη δημιουργία αυτού του 
Δήμου ενώ στην αρχή καταχάρηκαν ικανοποιούντες τις ηγεμονικές τους τάσεις
 και πανηγύριζαν τη νίκη του μεγάλου δήμου...-βλέπε Κώστας Λίτσας-...... στέκονται αμήχανοι και
 παρακολουθούν την ανεξέλεγκτη πλέον εξέλιξη
 των πραγμάτων, δημιουργώντας ένα  Δήμο "μαμούθ"και "ερμαφρόδιτο",ο οποίος δεν υπήρχε σε 
καμιά μελέτη.......μονο στη "μοσχαροκεφαλή" του Πάγκαλου!!!!
Με αίσθημα ευθύνης το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος -αλώστε έχει τοποθετηθεί δημόσια κατά του μεγάλου Δήμου-σε αυτή τον νέο διάλογο που ξεκινά ο κ.Στυλιανίδης να εισηγηθούν τις πραγματικά αντικειμενικές αλλαγές στην χωροταξία του Δήμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση της ΔΗΣΩ από την κ. Καραγιάννη. Αντί να ενημερώσετε τους κατοίκους περιμένετε από ένα ανίκανο δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει τις απόψεις σας.Για ποιο λόγω δεν προκαλείται ανοικτές συγκεντρώσεις στις δημοτικές κοινότητες να ενημερώσετε τους κατοίκους.