Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Με κομψό τρόπο...."αποψιλώθηκε" η προεδρεύουσα της ΔΗΣΩ

Το νέο πρόγραμμα εργασιακής ομηρίας και μαύρης απασχόλησης ανέργων ,οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με 5μηνες συμβάσεις εργασίας από τις ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ σε φορείς του δημοσίου , είναι το κοινωνικό πρόσωπο της εξουσίας ,που ωραιοποιεί την μαύρη απασχόληση.(το διαπίστωσα σε πολλά μηνύματα,δυστυχώς η μεγάλη ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους....αποδέχεται......και τις λογικές του "πλασιέ"....!!!!)
Χαίρομαι ,που ο Βασίλης Οικονόμου με γρήγορα αντανακλαστικά,διαπίστωσε το πρόβλημα με την "ΠΛΑΣΙΕ" εργασία και με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση από το προσωπικό του blog,παρέκαμψε την "προεδρεύουσα"και επανέφερε  το θέμα στη πραγματική του διάσταση.Δεν εχω εμμονές,δεν βλέπω ούτε μπαμπούλες, ούτε διαβόλους, νιώθω την ΔΗΣΩ σαν κάτι δικό μου.... άλλωστε είμαι και εγώ συνιδρυτής...!!!..... δανειζόμενος απο τα παλιά....!!!!
Αυτοί που σχεδιάζουν να απολύσουν 150.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο,να συγχωνεύσουν -καταργήσουν δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες,να περικόψουν δεκάδες  δισεκατομμύρια δημόσιας χρηματοδότησης από τους Δήμος ,δεν μπορούν να υπόσχονται δημιουργία απασχόλησης  με κοινωφελές περιεχόμενο.Προλειαίνουν το έδαφος ώστε αύριο να νοικιάζουν δασκάλους στα σχολεία,γιατρούς στα νοσοκομεία,καταστρατηγώντας κάθε  έννοια εργατικού και εργασιακού δικαιώματος.
       απόσπασμα απο την ανακοίνωση της ΔΗΣΩ

«Δεν λύνουν το πρόβλημα του Δήμου οι προσλήψεις μέσω ΜΚΟ»

Η ΔΗΣΩ αντιλαμβανόμενη και συναισθανόμενη πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας που πλήττονται από την ανεργία τάσσεται αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Θεωρούμε προβληματική την εμπλοκή των ΜΚΟ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόσληψης συμβασιούχων για πέντε μήνες προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των Δήμων. Οι πεντάμηνες συμβάσεις, οι οποίες μάλιστα δεν μπορούν να ανανεωθούν, δεν δίνουν ουσιαστική διέξοδο και προοπτική στους ανθρώπους που θα προσληφθούν.
Ελπίζω ότι δεν υπάρχει εμπλοκή μέλους της ΔΗΣΩ σε διοικητικό συμβούλιο ΜΚΟ..!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

κωστας είπε...

Kαι η προεδρεύουσα το βιολί της....... εξακολουθεί να διαφημίζει με το τίτλο ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ το σύγχρονο δουλεμπόριο...... μήπως είναι γραφείο .... εργασίας......Μην οδηγείτε τη νεολαία σε τέτοιες μορφές εργασίας......μην εκμεταλλεύεστε την αγωνία των νεων για εργασία......!!!!!
Μήπως...λεω μήπως .....θα ήταν φρόνιμο να κατεβάσετε την διαφήμιση της μαύρης εργασίας;;;;;;;;;;;