Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Ωρωπού: Η "βόμβα" των σκουπιδιών στα χέρια του Γιώργου Γιασημάκη

Η καθαριότητα υπήρξε διαχρονικά εργαλείο αναπαραγωγής του πελατειακού δικτύου των «βλαχοδημάρχων» .....βλέπε Ρούσσης....Βελτανιώτης....όλο το παρεάκι ......καθώς επέλεγαν συμβασιούχους της αρεσκείας τους με το παροιμιώδες πρόσχημα της κάλυψης επειγουσών αναγκών. Αυτοί είναι οι οπαδοί των εργολάβων και παπαγάλιζαν τις γνωστές κορώνες περί μείωσης του κόστους, καλύτερων υπηρεσιών κλπ.
Η εγκατάσταση  εργολάβου καθαριότητας από την απερχόμενη Δημοτική αρχή είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους για τους δημότες, κακές υπηρεσίες στα χωριά , χαμηλά αμειβόμενες θέσεις αλλά και «υποψία» ρουσφετολογικών προσλήψεων.....ποια υποψία ...βεβαιότητα. Στο τέλος της ημέρας, χαμένοι οι πολίτες, κερδισμένοι ο "μπακάλης" από το Συκάμινο,το παρεάκι του και ο εργολάβος.
Πρόκειται για μια βραδυφλεγής βόμβα στα χέρια της νέας Δημοτικής αρχής.Ο Δήμος Ωρωπού χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά και με όλες τις υπηρεσίες υποστελεχομένες.Η απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό είναι πραγματικότητα,παρα του γεγονότος ότι η νομοθεσία έδινε την δυνατότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και αγοράς νέων οχημάτων.Αυτή τη πρακτική της απαξίωσης υπηρεσιών του Δήμου  ακολούθησε η απερχόμενη δημοτική αρχή με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εργολάβου και των προσωπικών τους συμφερόντων.
Ο Δήμος έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι ελλείψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες,καθώς και ενίσχυση του στόλου των οχημάτων και μηχανημάτων.Τα προβλήματα επιλύονται αλλά και προλαμβάνονται μέσω θεσμικών παρεμβάσεων που θα στηρίζουν το έμψυχο δυναμικό του Δήμου.Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου ξεκινά πριν το Καλλικράτη και σήμερα έφτασε ο κόμπος στο κτένι,είναι αυτό που λέμε ο κορυφή του παγόβουνου....η ίδια κατάσταση επικρατεί και  στις υπηρεσίες ύδρευσης,ηλεκτροφωτισμού και στην ανύπαρκτη πρασίνου....!!!!!!!!!!!!!
Η "βόμβα" βρίσκεται στα χέρια της νέας Δημοτικής αρχής!!!!!!!!!!!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: