Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Στα σκαριά νέος Καλλικράτης

Με πρόσφατες δηλώσεις της,η ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  θα προχωρήσει σε «χωροταξική αποκλιμάκωση» του Καλλικράτη. Το παράθυρο δηλαδή για αλλαγές στα όρια των δήμων σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.
 Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, η πρωτοβουλία για αλλαγές στον Καλλικράτη θα γίνει μετά από διεξοδικό διάλογο και θα έχει ορίζοντα τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει πως κομβικό σημείο για την προώθηση των όποιων μεταρρυθμίσεων στον Καλλικράτη είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
«Ο Καλλικράτης ξεκίνησε χωρίς την προίκα του και γι' αυτό είχε προβλήματα» δηλώνει ο υπουργός Νίκος Βούτσης και προσθέτει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων που να στηρίξει τις αλλαγές. «Αν δεν έχει 4 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις» παραδέχτηκε.
Το  υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  θα προχωρήσει σε «χωροταξική αποκλιμάκωση» του Καλλικράτη. Το παράθυρο δηλαδή για αλλαγές στα όρια των δήμων σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε πιστεύω οτι ο Ρούσσης θα δεχθεί πότε το Συκάμινο να είναι με τον Αυλώνα, όπως δείχνεις στο χάρτη.

Ανώνυμος είπε...

1)ΑΥΛΩΝΑ-ΜΑΛΑΚΑΣΑ,ΜΗΛΕΣΙ
2)ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ-ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ,ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΩΡΩΠΟΣ-ΣΥΚΑΜΙΝΟ
3)ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ-ΚΑΛΑΜΟΣ-ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ-ΑΦΙΔΝΕΣ

ΑΝΤΕ ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ανώνυμος είπε...

ti egine bouleko dikastike o rusis? mouga stin strouga ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΜΕ ΩΡΩΠΩ, ΚΑΙ ΟΒΑΡΑΒΑΡΑΣ(ΒΑΡΝΑΒΑΣ) ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΑΦΙΔΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

θωμα τα αδρανη υλικα σε περιμενουν΄.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΩΡΩΠΟΣ..........