Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η "ντόλη" έγινε καλά απο τη "μπαρίλα"

Αν και τις περισσότερες φορές από την "μπαρίλα"δεν γίνεσαι καλά,η προβατίνα στο Καπανδρίτι δείχνει να τα έχει καταφέρει.Τα συμπτώματα λύσσας δεν είναι τουλάχιστον ορατά!!!!!Τελικά  ο κτηνίατρος με πολλές κορτιζόνες φαίνεται να έκανε το θαύμα του. Από τη "γκλίτσα" του τσοπάνη...... αν εξακολουθεί να ξύνεται θα έχει για πολύ καιρό μεγάλη "φαγούρα"!!!!!!

Η  "μπαριλα" των αιγοπροβάτων
H "τρομώδης νόσος" (στα αγγλικά Scrapie), είναι μια θανατηφόρος νευροεκφυλιστική νόσος που προσβάλει τον εγκέφαλο προβάτων και αιγών με κύρια κλινικά συμπτώματα την αστάθεια στο βάδισμα και την απώλεια προσανατολισμού. Τα αιγοπρόβατα όταν πάσχουν από την ασθένεια αυτή, εμφανίζουν νευρικότητα, αναπηδούν στα μπροστινά πόδια, ταλαντεύονται, τρέμουν, εχουν έντονη σιαλόρροια κατά τη μάσηση, ξύνονται χαρακτηριστικά και τελικά πεθαίνουν. Συμπτώματα εμφανίζουν συνήθως ζώα ηλικίας δύο έως πέντε ετών. Η ασθένεια οφείλεται σε μολυσματική πρωτεϊνη και ανήκει στην ομάδα των μεταδοτικών σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών.
Οι Σαρακατσαναίοι είχαν αναπτύξει την ικανότητα να επεμβαίνουν "χειρουργικά" και να θεραπεύουν τα πρόβατα από τη νόσο αυτή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορει να θελει βατεμα και το

κριαρι ναναι μουνουχι

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Βρέ φίλε γράψε κατι !!!

Φοβήθηκες και κατάπιες την γλώσσα σου ;

Ο Ωρωπιώτης του εξωτερικού...