Ασκηση εκκένωσης σχολικού κτιρίου λόγω σεισμού διοργανώνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 11.30 π.μ. στο πλαίσιο της Ημέρας Εκτάκτων Αναγκών, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού (οδός Κατσαντώνη και Φ. Φλώρου) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενημερωτική ομιλία από τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κοκολάκη, ο οποίος θα αναφερθεί σε προληπτικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίδειξη στησίματος σκηνής καταυλισμών από το 9ο Σύστημα Προσκόπων Ευόσμου στο πάρκο που βρίσκεται πλησίον του σχολείου.
«Η πρόβλεψη, η Πρόληψη και η Εγρήγορση πρέπει να προηγούνται της αντιμετώπισης. Πρέπει να γνωρίζουμε πόσο έτοιμοι είμαστε για να αντιμετωπίσουμε ένα σεισμό ή οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, όταν αυτή παρουσιαστεί και επιπλέον να δούμε τι κενά έχουμε στον εξοπλισμό μας, για να τα προμηθευτούμε. Η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και η ενημέρωση των υπαλλήλων, των δημοτών και των μαθητών σε θέματα που αφορούν έκτακτες ανάγκες, είναι ανάγκη ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όταν αυτό απαιτηθεί» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.