Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Βαγγέλης Ηλιάσκος,γιά το ψέμμα του ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ στο ΚΑΛΑΜΟ

Η ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ
ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Καλάμου εδώ και έναν χρόνο λειτουργεί παράνομα. Το γραφείο Δημάρχου εκδίδει άδεια με βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, που μάλλον δεν ξέρει τι της γίνεται αφού έχει ζητήσει παράταση του έργου μέχρι 30-09-2018. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όμως ψηφίζουν με κλειστά τα μάτια γιατί κάποιοι τους εγγυώνται ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Η αποπεράτωση τελικά του ταλαίπωρου Σταθμού, μετά από τέσσερα χρόνια, μάλλον θα αργήσει να γίνει !!!

Το ψέμα και η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κάθε όριο από τους υπευθυνοανεύθυνους της Δημοτικής μας Αρχής, που επικαλούνται ανύπαρκτες ή ελλιπείς εισηγήσεις, παραπέμπουν στις υπηρεσίες για εξηγήσεις και έγγραφα που ποτέ δεν δίνονται ακόμα και με εισαγγελικές παραγγελίες. Ταυτόχρονα απαιτούν από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίζουν, «με την φιλοσοφία γουρούνι στο σακί», καθιστώντας τους συνυπεύθυνους και ίσως και υπόλογους, γιατί αυτοί ξέρουν, εφαρμόζοντας πάντα την δική τους Δημοκρατία στην διοίκηση του Δήμου.
                                 ΙΣΤΟΡΙΚΌ

Βρέθηκα τη περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο και μέσα σε όλα τα άλλα, έγινε συζήτηση για τον πολύ ταλαιπωρημένο Βρεφονηπιακό σταθμό του Καλάμου και για το αν αυτός λειτουργεί νόμιμα.

Ένα έργο που όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μου, αφήσαμε με σύμβαση από τον Ιούλιο του 2014 με πλήρη χρηματοδότηση αλλά δυστυχώς η Δημοτική μας Αρχή, με τις περίτεχνες ενέργειές της, το έφτασε στα όρια της απένταξης και καταλογισμού στον Δήμο, χρέωσε τους πολίτες με 200.000 € επιπλέων και δυστυχώς μετά από τέσσερα χρόνια, ακόμα δεν έχει αποπερατωθεί !!!

Απαντήθηκε λοιπόν με σαφήνεια από τους υπεύθυνους ότι ο Βρεφονηπιακός σταθμός του Καλάμου, λειτουργεί νόμιμα και ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζει ο νόμος για την λειτουργία του. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και να μην υπάρχουν αμφιβολίες, καθώς όπως τόνισαν, «όλα τα στοιχεία υπάρχουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ο καθένας μπορεί να ανατρέξει και να τα αναζητήσει, καθώς είναι δημόσια αναρτημένα» !!!

Δυστυχώς όμως κύριοι, δεν είναι καθόλου έτσι.

Το μόνο που υπάρχει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, είναι η απόφαση 345/31-08-2018 του Δημάρχου που χορηγεί την «άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Δημοτική Κοινότητα Καλάμου Αττικής», επικαλούμενος μόνο, την Τεχνική Έκθεση του Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, ως προς την επικινδυνότητα του κτιρίου, την καταλληλότητα της χρήσης του & τον έλεγχο της πληρότητας των απαιτούμενων δικαιολογητικών, σύμφωνα με το Π.Δ. 99 (Φ.Ε.Κ. 141 Α /29-09-2017 -Καθορισμός προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών-).

Ο νόμος αυτός όμως, στο Άρθρο 2 «Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας» παράγραφος 3, αναφέρει ρητά ότι:

Μετά την έκδοση της απαραίτητης άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης και

«όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και ο εξοπλισμός του κτιρίου και του

περιβάλλοντα χώρου» και αφού χορηγηθεί η βεβαίωση της Πυροσβεστικής

Υπηρεσίας για τον σταθμό, «πραγματοποιείται αυτοψία από υπαλλήλους της

Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και βεβαιώνεται η ολοκλήρωση των εργασιών».

Στη συνέχεια ο φάκελος υποβάλλεται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου,

«στην αρμόδια για την έκδοση της άδειας των σταθμών υπηρεσία του δήμου».

Η βεβαίωση της Πυροσβεστικής, σίγουρα δεν υπάρχει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν έχει εκδοθεί. Απορώ πάντως πως η Πυροσβεστική έδωσε άδεια αφού μετά από τέσσερα χρόνια, δεν έχει εξασφαλιστεί η ασφαλή προσπέλαση και από όσο
γνωρίζω, μάλλον δεν έχουν ολοκληρωθεί και άλλα θέματα πυρασφάλειας, ασφάλειας το προαύλιου χώρου και απορροής όμβριων.

Αυτό που σαφώς δεν μπορεί να υπάρχει, είναι η «βεβαίωση ολοκλήρωσης των εργασιών μετά από την αυτοψία, των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου», όπως προβλέπεται από τον νόμο αφού η ολοκλήρωση του Σταθμού, μετά από τέσσερεις παρατάσεις, έχει παραταθεί μέχρι τις 30-09-2018 με την 181/09-07-2018 απόφαση του Δ.Σ.

Στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Νομικού Προσώπου φαίνεται ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει καν παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. για να υποβληθεί αίτηση προς τον Δήμο, για την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας για τον Παιδικό Σταθμό Καλάμου, όπως έχει παρθεί για τους υπόλοιπους παιδικούς σταθμούς.



25/09/2018

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛ. ΗΛΙΑΣΚΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: