Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Έλα απ΄αυτό στόν τόπο σου.........

Ένας συνηθισμένος πολίτης,του Λευτέρη Καπώνη
Είναι κάποια πράγματα που σε τρελαίνουν. Λέει ο πρόεδρος της κυβερνώσας Αριστεράς -σε αντιδιαστολή με μας, που είμαστε της Αριστεράς του δρόμου, τουτέστιν, επί το λαϊκότερο της αλανιάρας Αριστεράς- ότι δεν θα μπει σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. Έλα απ' αυτό στον τόπο σου κι άλλη τουρνέ μην κάνεις που λέει, ο Χάρυ Κλυνν.
Δεν σε ενοχλεί το φλερτ και ο γάμος με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι κόμματα από σπίτι με γαλλικά και πιάνο, σκάνδαλα και λεηλασίες του δημόσιου πλούτου, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πατριωτικές οικογένειες, και σε ενοχλούν οι ΑΝ.ΕΛΛ.;
Όμως ο πρόεδρος τη κυβερνώσας Αριστεράς εξ ορισμού δεν είναι κουτός... Αντιλαμβάνεται το οξύμωρο. Τότε γιατί το λέει; Γιατί θέλει να απευθυνθεί στα αριστερά ανακλαστικά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και να εμφανιστεί εγγυητής της αριστεροσύνης και της προοδευτικότητας. Ξανά έλα στον τόπο σου κι άλλη τουρνέ μην κάνεις.
Όμως, αγαπητέ πρόεδρε, εμείς, που φάγαμε τα χημικά σε όλες τις πορείες, που αντισταθήκαμε στον φόβο που έσπειρε η προπαγάνδα των δανειστών με τους εργολάβους τους, δύσκολα θα τσιμπήσουμε από τόσο φτηνά κόλπα. Έπειτα, μας πάει πιο πολύ το πουκάμισο του Τσίπρα κι ο τρόπος που μίλησε στο debate την ώρα που εσείς τρέχατε για ισοδύναμα και οι δανειστές με τους συνεργάτες τους σας έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια.
Η ιστορία, κύριε πρόεδρε, εκδικείται. Η ύβρις τιμωρείται. Σ' αυτό τον τόπο όπου την Αριστερά τίμησαν αγωνιστές σαν τον Στέφανο Στεφάνου -το γράφω γιατί τον είχαμε κοντά μας σε μια εκδήλωση στη Νέα Μάκρη- είναι ύβρις στους θεούς να εμφανίζεσαι σαν ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας, σαν εν μέρει κληρονόμος της και να συνεργάζεσαι με αυτούς που θέλουν να μεταβάλουν τους εργαζόμενους σε Κινέζους κούληδες.
Γι' αυτό και τα ποσοστά κατρακυλάνε στον Καιάδα. Και η Ιστορία σπρώχνει τους "ανεύθυνους" του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Γιατί όταν η κρίση αγριεύει, αρχίζουν οι χειραγωγημένοι επί χρόνια να σκέφτονται ταξικά. Και τότε δεν υπάρχει χώρος για ναι μεν αλλά.
Οι βολεμένοι θα πάνε στη Νέα Δημοκρατία κι αυτούς που η κρίση τσάκισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ισοδύναμα τελειώνουν και κανείς δεν έχει όρεξη ν' ασχοληθεί μ' αυτά. Γνωρίζω ότι επί χρόνια το σύστημα μπορεί να υπνωτίζει τους λαούς και οι πολιτικοί να τη βγάζουν καθαρή...
Όμως, όταν γίνει η ρωγμή και οι άνεμοι αρχίζουν να γκρεμίζουν το οικοδόμημα αυτού που θεωρούνταν αυτονόητο, τότε στέκεσαι μπροστά στην Ιστορία με την αλήθεια σου ή κρύβεσαι σε μια γωνιά για να μη σε πάρει η καταιγίδα. Και στο μυαλό των απελπισμένων οι άνεμοι τρέχουν με πολλά μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: