Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ήρθε η ώρα,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ.






ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ –ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτούς …..
……πριν μας τελειώσουν!!

Με αυτούς …..οι οποίοι αποδείχθηκε πόσο υποκριτές ήταν , όταν μιλούσαν για στήριξη της επιχειρηματικότητας και εννοούσαν τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και τους «κολλητούς» τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Με αυτούς ….οι οποίοι αφού ισοπέδωσαν μισθούς και συντάξεις , μείωσαν το τζίρο των επιχειρήσεων έως και 70% !!, οδήγησαν 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο λουκέτο, 850 χιλ. εργαζόμενους σε αυτές στην ανεργία και 1,5 εκατ. συνανθρώπους μας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με αυτούς ….οι οποίοι την ώρα που στήριζαν τις «συστημικές» τράπεζες με πάνω από 200 δις σε χρέωση όλων μας ,έκλειναν τις «στρόφιγγες» χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με αυτούς …οι οποίοι κατάργησαν κάθε κανόνα λειτουργίας της αγοράς και των επαγγελμάτων , σπρώχνουν χιλιάδες ανθρώπους σε «ζωή στο σκοτάδι» και στη παραοικονομία, μετατρέπουν τους υπόλοιπους σε κυνηγούς των κεφαλών τους και οδηγούν τη κοινωνία στον «κανιβαλισμό».

Με αυτούς ….οι οποίοι με αυτή τη πολιτική οδήγησαν τη πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην υπερχρέωση στο Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες, μετατρέποντας μέρα τη μέρα, δυναμικές επιχειρήσεις σε «προβληματικές»

Με αυτούς ….οι οποίοι με τις αλλεπάλληλες αναποτελεσματικές «ρυθμίσεις» , έρχονται τώρα με νέες, να υποθηκεύσουν ότι έχουμε και δεν έχουμε, μας οδηγούν στη «λαιμητόμο» των τραπεζικών κριτηρίων βιωσιμότητας, χωρίς καμία προστασία και Δημόσια παρέμβαση.
Οι λεγόμενες ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων ,με τον τρόπο που προωθούνται από τη συγκυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής, δεν είναι παρά η τελευταία πράξη του δράματος της εκποίησης ή υποθήκευσης της όποιας ατομικής ιδιοκτησίας έχει απομείνει στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Την παραπέρα συγκέντρωση εμπράγματων αξιών στα χέρια των ολίγων, και την ανάθεση του παραγωγικού προσανατολισμού της χώρας στους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ –ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Μπορούμε αλλιώς

Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ,με συλλογική προσπάθεια και αγώνα να ανακτήσουμε την ελπίδα!!!

Ο ΣΎΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το σχέδιο για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τις προτάσεις Νόμου για τη ρύθμιση των χρεών επιχειρήσεων και ιδιωτών, χαράσσει το δρόμο για το αύριο της χώρας.

Με τη κοινωνία όρθια.
Τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες «ζωντανούς», και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενεργητικούς παράγοντες στην ανόρθωση της Ελλ. Οικονομίας .
Μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ,την επανεκκίνηση της Οικονομίας και τη φορολογική δικαιοσύνη, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:

  • Ρύθμιση των χρεών ,ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία με δόσεις και τρόπο ώστε το σύνολο των ετήσιων καταβολών να μη ξεπερνά το 20% του ετήσιου καθαρού εισοδήματος. Κατοχύρωση και στήριξη του Δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης με αξιοπρεπείς συντάξεις.
  • Άμεση παύση ποινικών διώξεων, κατασχέσεων, προσωποκράτησης και χορήγηση φορολογικής-ασφαλιστικής ενημερότητας. Επ’αόριστο αναστολή των πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας μέχρι 300.000 €.
  • Καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • «Νέα Σεισάχθεια» στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών με ίδρυση ενδιάμεσου Δημόσιου φορέα διαχείρισης κάθε ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες , ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των ρυθμίσεων και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των δανειοληπτών. Κατά περίπτωση διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες είναι κάτω από το όριο φτώχιας και αναπροσαρμογή των οφειλών ώστε οι ετήσιες καταβολές σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία να μην ξεπερνούν συνολικά το 30% του καθαρού εισοδήματος. Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ, Δυνατότητα σύνταξης σε όσους οφείλουν σε αυτόν, ελέυθερη επιλογή κατηγορίας έως το2017
  • Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος .Επαναφορά του αφορολόγητου των 12.000€,κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Πάταξη της γραφειοκρατίας, ίδρυση επιχειρηματικών ΚΕΠ και θέσπιση σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου στη κατεύθυνση της στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης και της διάρρηξης των ολιγοπωλιακών δομών σε πολλούς κλάδους της οικονομίας.
  • Ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας και Τραπεζών Ειδικού Σκοπού για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στήριξη των συνεταιριστικών τραπεζών και ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με ισχυρό ρόλο στην σύγχρονη και αναβαθμισμένη μικρομεσαία επιχείρηση .

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ –ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί σε κοινό αγώνα
Να σταματήσουμε τη καταστροφική και ανέλπιδη πορεία.
Να ανοίξουμε το δρόμο της δημιουργικής προοπτικής
Να εργαστούμε όλοι μαζί για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας
και την ανοικοδόμηση της χώρας μας.

Όλοι μαζί στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις της 27ης Νοεμβρίου 2014.



ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ        

Δεν υπάρχουν σχόλια: