Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Συγκροτήθηκε με χθεσινή απόφαση η επιτροπή διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής


Τη συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης αποφάσισε εχθές η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η επιτροπή, που συγκροτείται βάσει του άρθρου 178 του ν. 3852/2010, θα αποτελείται από:
Α. Τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής
Β. Εκπροσώπους φορέων
:Γ. Πολίτες (Δημότες) της Περιφέρειας Αττικής
Αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής από την περιοχή μας ορίσθηκε η Ελένη Μπουλέκου-Πέππα

Εργαλείο άμεσης δημοκρατίας

Το αντικείμενο της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ευρύ. Αφορά στην εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο βασικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Περιφέρειας, στη γνωμοδότηση επί θεμάτων που παραπέμπονται ενώπιόν της από την Περιφερειάρχη ή το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην εξέταση προβλημάτων και αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Περιφέρειας και στη διατύπωση γνώμης για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων. Στην Επιτροπή διαβούλευσης μετέχουν παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, επαγγελματικών επιμελητηρίων, επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων, φορέων, συνεταιρισμών, φορέων της κοινωνίας των πολιτών καθώς και δημότες. Στην Επιτροπή εκπροσωπούνται επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι κρατικές υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια .

dourou-z.jpgΣτην Επιτροπή διαβούλευσης μετέχουν παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, επαγγελματικών επιμελητηρίων, επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων, φορέων, συνεταιρισμών, φορέων της κοινωνίας των πολιτών καθώς και δημότες. Στην Επιτροπή εκπροσωπούνται επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι κρατικές υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια - See more at: http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: