Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο Γιώργος Γιασημάκης για το Κέντρο Υγείας ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ,ΚΑΙ Β.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Μ.ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ!

Την 6/08/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Δυναμικής Πολιτείας Γιώργου Γιασημάκη, και  του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής Βασίλη Οικονόμου με τον Υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη και με τον Γενικό Γραμματέα Β. Κοντοζαμάνη ,με θέμα τα προβλήματα στο τομέα Υγείας του Δήμου Ωρωπού.
Επισημάνθηκαν τα προβλήματα  στην ηγεσία του Υπουργείου και ζητήθηκαν λύσεις στα παρακάτω:
Α)Προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου ,με 24 λειτουργία και εφημερία καθημερινά, αλλά και των 4 περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου μας(Σ. Ωρωπού, Αφιδνών, Αυλώνα, Καλάμου),ζητήθηκε η στελέχωσή τους , εκτός από τους ήδη υπάρχοντες 3 ιατρούς Γενικής Ιατρικής, με ακόμη 5 Ιατρούς , γενικής Ιατρικής και Παθολογίας.
Επ αυτού ο Υπουργός απάντησε θετικά, λέγοντας ότι έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις των 2 επικουρικών Ιατρών και σύντομα θα έρθουν στο Κ.Υ Καπανδριτίου, καθώς επίσης και 3 Γεν. Ιατρών-Παθολόγων του πρώην ΕΟΠΥΥ.
Τόνισε ακόμα ότι θα δοθεί 6μηνη παράταση στη θητεία των 2 Επικουρικών Ιατρών που υπηρετούν ήδη στο Κ.Υ (Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής).
Επίσης θα παραταθεί η θητεία του Γενικού Ιατρού, που υπηρετεί με απόσπαση στο Κ.Υ Καπανδρίτιου.
Β)Επισημάνθηκε το πρόβλημα το οποίο  θα δημιουργηθεί, στην λειτουργία του Κ.Υ Καπανδριτίου, με την συνταξιοδότηση των Ιατρών του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού τμήματος, με κίνδυνο να σταματήσουν να λειτουργούν τα εργαστηριακά τμήματα του Κ.Υ ,με ότι αυτό συνεπάγεται και ζητήθηκε από τον Υπουργό να ληφθεί μέριμνα πριν την αποχώρησή τους, γεγονός το οποίο τον βρήκε απόλυτα σύμφωνο .
Γ)Τέλος σχετικά με το Περ.Ιατρείο της Σκ. Ωρωπού, ζητήθηκε η αναβάθμιση του , με επέκταση των εγκαταστάσεων του(προσθήκη αιθουσών),στον ήδη υπάρχοντα χώρο που λειτουργεί σήμερα, ώστε να μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα 4 Ιατρεία, καθώς επίσης και η στελέχωση του με Ιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ(σήμερα ΠΕΔΥ),που εξακολουθούν να υπηρετούν στον Ωρωπό ,προχωρώντας άμεσα στην αξιολόγησή τους. Και σε αυτό το αίτημα, ο Υπουργός ήταν απόλυτα σύμφωνος και δεσμεύτηκε να κινηθεί άμεσα, προκειμένου να το ικανοποιήσει.
Ο Γιώργος Γιασημάκης, με την κίνηση του αυτή ,αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πως το μόνο που τον απασχολεί είναι τα προβλήματα της περιοχής μας και η επίλυση τους, χωρίς να τα συνδέει με το αν είναι στην Διοίκηση ή όχι .?λλωστε σε θέματα Υγείας(σαν Ιατρός ο ίδιος του Κ.Υ Καπανδριτίου), έχει αποδείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία του και το ενδιαφέρον του και έχει δώσει μάχες προκειμένου να δοθούν λύσεις .
Δημοσίευση enimerosi 360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: