Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση η ΕΝΩΣΗ του Δήμου Ωρωπού


 Μετα απο δέκα χρόνια λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Ωρωπού, έρχονται πάλι στο προσκήνιο  σκέψεις για το χωρισμό του. Δεν θα σταθώ στο ποιος ή ποιοι το ανοίγουν και γιατί τώρα και όχι χθες, είναι μια άλλη κουβέντα που αναγκαστικά κάποια στιγμή θα γίνει για να αξιολογηθεί και ο προσωπικός ρόλος του καθενός.

Τα επιχειρήματα που μπαίνουν στο τραπέζι περί ανομοιογένειας, διαφορετικών οικονομικών δραστηριοτήτων αλλά και μορφολογίας έχουν μια βάση διαλόγου, αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Αν μετά απο δέκα χρόνια λειτουργίας του Δήμου η πλειονότητα των κατοίκων επιθυμεί τον χωρισμό αυτό είναι αποτέλεσμα κακοδιοίκησης και μόνο. Όταν έχεις ένα πρόβλημα και το χωρίζεις στη μέση θα έχεις δύο, άρα το ζητούμενο δεν είναι ο χωρισμός αλλά το πρόβλημα.

Η δημοτική αρχή πρέπει να αποτιμήσει την κατάσταση, να δει με ειλικρίνεια το τοπίο πού έχει διαμορφωθεί και να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές. Αλλαγές προς την κατεύθυνση μιας πλήρως "αποκεντρωμένης" λειτουργίας του Δήμου, με ουσιαστικές αρμοδιότητες ρόλους και πόρους στα εγκαταλειμμένα στη τύχη τους Τοπικά Συμβούλια. Εφόσον αυτό δεν συμβαίνει .....εδώ σε θέλω κάβουρα......οι φυγόκεντρες τάσεις θα μεγαλώνουν.



 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
κωστας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.