Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

O Βασίλης Λέκκας, αδειάζει τους τρείς Δημοτικούς Συμβούλους του Αυλώνα για το Μουσείο ΖΥΓΟΜΑΛΑ


Έτσι καταλήγει η δημόσια επιστολή του και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την επικοινωνία της δημοτικής ομάδας.
"Εάν έχετε πρόσβαση και επικοινωνείτε με την Δημοτική Αρχή ζητήστε να απαντηθούν οι ερωτήσεις μου, τουλάχιστον αυτές που είναι επίκαιρες και αφορούν το Μουσείο Ζυγομαλά"

10/1/2021

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΟ: ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΟΣ: 1) ΑΝΤΙ/ΡΧΟ ΑΥΛΩΝΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Γ.

ΑΥΛΩΝΑ 2) ΔΗΜ/ΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

κ. ΚΟΝΤΟΥΛΑ ΚΩΝ. ΚΑΙ

κ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΟ ΝΙΚ.

ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΥΓΟΜΑΛΑ»

Κύριε Αντιδήμαρχε , κύριοι Σύμβουλοι,

Διαβάζοντας το ενυπόγραφο ενημερωτικό έγγραφό σας για τις ενέργειες που έχετε κάνει σχετικά με το Μουσείο Ζυγομαλά διαπίστωσα ότι δεν αναφέρετε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια που να έγινε από εσάς ώστε να μη ψηφιστεί ο νόμος.

Η επικοινωνία που είχατε με τους βουλευτές της περιοχής μας δεν είχε ολοκληρωτικό αποτέλεσμα και ο νόμος υπ’αρ. 4761, ΦΕΚ Α 248/13.12.2020 ψηφίστηκε με το άρθρο 46 που αναφέρει προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Μουσείου Ζυγομαλά και του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού. Το δε άρθρο 48 παρ. 12β και 13β να θέλουν ιδιαίτερη μελέτη.

Ήταν ευκαιρία να μας ενημερώσετε και για τα ονόματα των βουλευτών που ήρθατε σε επικοινωνία.

Έως σήμερα δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα από την Δημοτική και Τοπική αρχή που έχει και την περιουσιακή ευθύνη του Μουσείου και δεν γνωρίζουμε εάν η σύμβαση είναι υπέρ ή κατά του Μουσείου, όπως δεν γνωρίζουμε πώς ακυρώθηκε η Διαθήκη της αειμνήστου Λουκίας Ζυγομαλά

Η ενημέρωση σχετικά με την διαβούλευση του νόμου που αφορούσε το Μουσείο Ζυγομαλά μας έγινε γνωστή στις 2/12/2020 διαδικτυακά από τον Νομικό κ. Μπουλέκο Γιάννη.

Την επομένη 3/12/2020 ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κτήματος Αυλώνα ζήτησε από την κ. Δ/ντρια του Μουσείου να καλέσει τους φορείς του Αυλώνα για να ενημερωθούν.

Στις 6/12/2020 έγινε η ενημέρωση παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων του Αυλώνα και εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού εν απουσία του κ. Δημάρχου και δεν ελήφθει καμία απόφαση.

Από την επομένη ο κ. Δημητρίου ξεκίνησε έναν κύκλο ενημέρωσης των φορέων του Αυλώνα και στις 20/12/20 ανακοινώνει παρουσία δικηγόρων ότι ο Συνεταιρισμός αναλαμβάνει τα δικαστικά έξοδα εάν χρειασθεί για το Μουσείο.

Υπαινίσσεστε στην επιστολή σας ότι ο κ. Δημητρίου αυτοπροβάλλεται. Κάνετε λάθος διότι είναι υποχρέωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού για πολλούς λόγους να τιμά, όταν απαιτείται, την αείμνηστη οικογένεια της Λουκίας Ζυγομαλά όπως και στο πρόσφατο παρελθόν με την εξωτερική συντήρηση και ανακατασκευή της κεραμοσκεπής του κτηρίου Ζυγομαλά, έτσι και σήμερα ο κ. Δημητρίου ως πρόεδρος ενημέρωσε κυρίως τους μεγαλομεριδιούχους του Συνεταιρισμού και αναλαμβάνει ως φορέας τα δικαστικά έξοδα που ανακοίνωσε.

Εάν ο κ. Δημητρίου δεν είχε ζητήσει ενημέρωση, ούτε και σεις που αναφέρεσθε στην επιστολή θα γνωρίζατε τι γίνεται με το Μουσείο.

Έχει περάσει ένας μήνας από την 2/12/2020 και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνα παραμένουν χωρίς επίσημη ενημέρωση και χωρίς κάποια απόφαση.

Αναφέρετε στο έγγραφό σας ότι όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά (και ρωτώ εφ΄όσον είμαστε δέκα τέσσερες σύμβουλοι, επτά δημοτικοί και επτά τοπικοί γιατί οι υπογραφές στο έγγραφό σας είναι μόνο τρεις);

Για να είμαστε όλοι μαζί – και αυτό είναι το σωστό – πρέπει να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε εν τη γενέσει του και εφ’ όσον πρώτα οι αρμόδιοι, στην προκειμένη περίπτωση η Δημοτική Αρχή, μας έχει ενημερώσει με κάθε ειλικρίνεια.

Ο Αυλώνας έχει παρελθόν στους αγώνες με δυναμική αγωνιστική ομαδικότητα και επιτυχία όταν δεν δεχθήκαμε τη χωματερή της Αθήνας.

Τέλος, μου δίνεται η ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι δεν έχω παραιτηθεί από τοπικός σύμβουλος του Αυλώνα εάν υπονοείτε κάτι με το υστερόγραφό σας και είμαι παρόν για κάθε αγώνα που θα προκύψει.

Η αδιαφορία από τη Δημοτική Αρχή να μην απαντάει στα έγγραφα ερωτήματά μου και να μη μας έχει ενημερώσει για το τι συμβαίνει με το Μουσείο ήταν ένας επιπλέον λόγος να αποχωρήσω από τον συνδυασμό της Διοικούσας παράταξης Συνεργασία Ευθύνης.

Εάν έχετε πρόσβαση και επικοινωνείτε με την Δημοτική Αρχή ζητήστε να απαντηθούν οι ερωτήσεις μου, τουλάχιστον αυτές που είναι επίκαιρες και αφορούν το Μουσείο Ζυγομαλά.

Λέκκας Βασίλης

Ανεξάρτητος Τοπικός Σύμβουλος Αυλώνα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκλεγεικατε με το γιασημακη και τωρα κανετε οτι ντεν τον ξερετε... βαρια η καρεκλα...

Ανώνυμος είπε...

oso milate ektitheste