Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Ενός ανδρός αρχή στο Δήμο Ωρωπού μαζί και τα παράσιτα,πάει η συλλογικότητα

 
Υπάρχει η "συνεργασία ευθύνης";;;;;;;;;

Αυλώνας 19 Δεκεμβρίου 2018
Αφήνοντας στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικές στρατηγικές, συμπορευόμαστε σε ένα κοινό αγώνα ενώνοντας τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Είναι ηθική μας υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του Δήμου μας να δώσουμε μία νέα πνοή προτάσσοντας τη Δημοκρατία και τη συλλογικότητα.
Γιασημάκης Γεώργιος
Δημητρίου Επαμεινώνδας
Ηλιάσκος Ευάγγελος
Λίτσας Κωνσταντίνος
Χασιώτης Παναγιώτης

Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο ζωής έχει γίνει πλέον κοινή πεποίθηση ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει την υπερσυγκεντρωτική λειτουργία «ενός ανδρός αρχή» μαζί με τα "παράσιτα", η οποία σταδιακά συμπληρώνεται από παραγοντισμό και ομαδοποιήσεις. Αναμενόμενο επακόλουθο είναι η δημιουργία κλίματος παθογένειας ακόμα και με τοπικιστικές συγκρούσεις,αλλά και στα "υπηρεσιακά" με γκρίνια και δυσλειτουργία. Δύο είναι οι αιτίες αυτής της προβληματικής διακυβέρνησης:

  Α) Οι κυβερνητικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν επιβάλει ένα  δημαρχοκεντρικό μοντέλο έχοντας αφαιρέσει αρμοδιότητες από το δημοτικό συμβούλιο μεταφέροντάς τες στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι οποίες στην ουσία ορίζονται από το Δήμαρχο  και επομένως ελέγχονται απόλυτα απ’ αυτόν.Πλέον, η παρουσία της μειοψηφίας είναι διακοσμητική ακόμα και σε κορυφαίες πολιτικές λειτουργίες, όπως είναι η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, του Προϋπολογισμού και του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου, ενώ μια σειρά από σοβαρές αρμοδιότητες (Οικονομικά, Προγραμματικές Συμβάσεις, προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου προσωπικού,Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων κ.α) δεν ελέγχονται από τα κυρίαρχα όργανα που είναι τα Δημοτικά Συμβούλια.

Β) Η πολιτική επιλογή της Δημοτική Αρχής, η οποία όχι μόνο  βολεύτηκε, αλλά και ενίσχυσε το δημαρχοκεντρικό μοντέλο με επιπλέον στεγανά-"παράσιτα". Κανείς δεν απαγορεύει στη Δημοτική Αρχή να φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση- ψήφιση ή έστω για απλή ενημέρωση τα έργα που σχεδιάζει, αλλά και τις μικρές-ανύπαρκτες παρεμβάσεις.

Η "συνεργασία ευθύνης" που συγκροτήθηκε πριν ακριβώς δύο χρόνια,ήταν όντως αξιόλογη και σημαντική.Με το τρόπο όμως που εξελίχθηκαν τα πράγματα έφτασε στο τέλος της. Είναι λυπηρό,αλλά είναι πραγματικότητα. Αν δεν υπήρχε η πανδημία ο κόσμος θα τους είχε πάρει με τις πέτρες.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συνεργασία ευθυνης:συνεργασια πασοκων συριζαιων με δεξιους και φασιστες να την χερεστε