Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ:Γιά το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου

                                                          Τρίτη 12 Μαρτίου 2019
Δελτίο Τύπου
“ Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης αλλά… έχουν γνώση οι φύλακες…”
Ο κ. Πατούλης (πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και υποψήφιος Περιφερειάρχης) όπως και ο κ. Β. Οικονόμου (τομεάρχης Υγείας ΝΔ) με δηλώσεις τους πριν λίγες μέρες, "ανησυχούν " για την υποστελέχωση του ΚΥ του Δήμου μας στο Καπανδρίτι.
Είδαν εφιάλτη στον ύπνο τους, την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ΚΥ το 2013-14 επί διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όταν ξύπνησαν βάλανε τις φωνές. Είδαν Άδωνι και Λοβέρδο να κατεδαφίζουν με μπουλντόζες το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, κατατρόμαξαν και ως υγειονομικοί και πολιτικοί τρομάρα τους πήραν τ ' άρματα και βγήκανε στις στράτες και τις ρούγες.
Σα δε ντρέπονται!
Αυτοί που οδήγησαν το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου σε τέτοια υποστελέχωση (μόλις 5 γιατροί)
που υπολειτουργούσε σταματώντας και την 24ωρη λειτουργία του. Το ιατρείο του Ωρωπού δε σε οριακή λειτουργία (μόλις 3 γιατροί) και βεβαίως χωρίς νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Όλα αυτά το 2014, πρίν από πέντε χρόνια, κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού γνωρίζουν καλά και έχουν στη διάθεσή τους δύο ιατρικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Καπανδριτίου και Ωρωπού – άρτια εξοπλισμένες και στελεχωμένες και δεν χρειάζεται να τρέχουν με το παραμικρό στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και σε ιδιώτες γιατρούς. Παράλληλα για πρώτη φορά, με συντονισμένες ενέργειες λειτουργεί ιατρείο στον Αυλώνα ενώ στο ΚΥ Καπανδριτίου διαμορφώνεται σήμερα χώρος για δύο επιπλέον ιατρεία.

Μέσα από την πορεία των 4 δύσκολων χρόνων διακυβέρνησης τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στην περιοχή μας έχουν ως εξής:

Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου > Καλύπτονται σήμερα 12 ειδικότητες με 18 γιατρούς και επαρκή αριθμό νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Ιατρείο Ωρωπού > Καλύπτονται σήμερα 7 ειδικότητες με 10 γιατρούς, με διοικητικούς υπαλλήλους και 4 νοσηλευτές.

Τόσο ο κύριος Πατούλης όσο και ο κύριος Οικονόμου, αλλά και αρκετά άλλα στελέχη της ΝΔ, το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν σαν πολιτικοί είναι να ζητήσουν συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα τους στην Υγεία. Το αντιπολιτευτικό όμως μένος τους τείνει να καταργήσει ακόμη και την επιστήμη τους διότι βέβαια σαν γιατροί ξέρουν και αναγνωρίζουν ιδιωτικώς την σημερινή πραγματική κατάσταση.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το νέο κοινωνικό κράτος που οικοδομούμε, ο δημόσιος πλούτος και τα κοινά, γίνονται βασικές παραγωγικές δυνάμεις στο πλαίσιο ενός δυναμικού αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας.
Η Υγεία, η Παιδεία, τα Κοινωνικά Δικαιώματα δεν αποτελούν απλό δίχτυ προστασίας και φιλανθρωπίας αλλά βασικό τρόπο μείωσης των ανισοτήτων και σταδιακής μετάβασης από τον άπληστο καπιταλισμό σε μια δίκαιη, δημοκρατική, καλύτερη κοινωνία για όλους.
                                       ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: