Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Οι "μετά βλέπουμε" στον Ωρωπό

Χρήστος Μπουλέκος
Μια συμπαθητική κατηγορία συμπολιτών μας στο Δήμο Ωρωπού είναι οι "μετά βλέπουμε"!!!!Πρώτα να φύγει ο Θωμάς και "μετά βλέπουμε"!!!!!
Στις επερχόμενες εκλογές,οι οποίες αποκτούν βαρύνουσα σημασία τα θέματα τίθενται διλληματικά :ή η αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να λειτουργεί στο σημερινό πλαίσιο ή θα μετασχηματιστεί σε αποκεντρωμένη δημοκρατική εξουσία με λαϊκή συμμετοχή για να αποτελέσει βασικό στήριγμα του κοινωνικού κράτους και φορέα παραγωγικής κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης του τόπου μας.
Τι έχουμε σήμερα;;;Έχουμε μια δημοτική αρχή μόρφωμα του παρελθόντος και της ιδιοτέλειας.Αδιαφάνεια παντού,πελατειακές σχέσεις,περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών-διαδικασιών,απαξίωση της κοινωνικής συμμετοχής και του κοινωνικού ελέγχου. 
Τι επιδιώκουμε;;;;;Επιδιώκουμε αποκέντρωση σε όλα τα επίπεδα του Δήμου,δημοκρατικό προγραμματισμό και κοινωνική συμμετοχή στη καθημερινότητα του πολίτη.Αρμοδιότητες και πόρους σε όλα τα τοπικά συμβούλια. Διαφάνεια παντού,τακτικούς απολογισμούς και κοινωνικό έλεγχο όλων των οργάνων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Σταθερή αντίσταση σε σχεδία ιδιωτικοποιήσεων βασικών υπηρεσιών .
Συμπέρασμα:Ο αγώνας μας επομένως στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πρώτα από όλα αγώνας επιβίωσής της.Μοναδική λύση η συντεταγμένη πορεία,μια ανοικτή ένωση πολιτών που τους ενώνει ένα πλαίσιο αρχών και λειτουργεί με άμεση δημοκρατία..Οι ελάχιστοι οργανωτικοί κανόνες εξασφαλίζουν την συλλογικότητα και την αποτελεσματικότητα της ένωσης πολιτών.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: