Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Το "ατομικό" συμφέρον και ο απερχόμενος δήμαρχος Ωρωπού

Χρήστος Μπουλέκος

-Είναι κοινά αποδεκτό,ότι όταν κανείς ψηφίζει ή πολιτεύεται πρέπει να έχει ως κίνητρο την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και όχι των προσωπικών του συμφερόντων.Ελάχιστοι μπορούν να παραδεχτούν,ότι όταν ασκούν τα πολιτικά τους δικαιώματα προτάσσουν τον εαυτόν τους έναντι του κοινωνικού συνόλου.
-Κανείς δεν θα παραδεχτεί,ότι έθεσε υποψηφιότητα σε ένα ψηφοδέλτιο κακού υποψηφίου δημάρχου.......όπως ο απερχόμενος δήμαρχος Ωρωπού,βλέπε διορισμός θυγατέρας και αποπληρωμένες οφειλές......Τα παραδείγματα πολλά...ας είναι καλά ο εργολάβος καθαριότητας....... η επιθεώρηση εργασίας είναι άλλο θέμα!!!!!!Όποιος το παραδεχτεί αυτό  είναι σαν να παραδέχεται ,ότι προκειμένου να διοριστεί το παιδί μου ....και πάρω  και μερικά ψιλά .....στηρίζει ένα σύστημα που αφήνει άνεργα τα παιδιά όλων των υπολοίπων και μάλιστα δημιουργεί και συντηρεί την εξαρτημένη- πουλημένη ψήφο,δηλαδή εξαγορά συνειδήσεων.
Η διαφθορά και η αδιαφάνεια των τελευταίων χρόνων στο Δήμο Ωρωπού με καθηγητή τον απερχόμενο δήμαρχο  και καλούς μαθητές τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αποδεικνύουν,ότι η πλειοψηφία των δημοτών-πολιτών και των πολιτευτών στα τοπικά δρώμενα μέχρι σήμερα λειτουργεί ακριβώς με αυτό το τρόπο.
Συμβαίνει το παράδοξο,δηλαδή ο τρόπος να είναι ταυτόχρονα κοινωνικά κατακριτέος και κοινωνικά επικρατέστερος.!!!!!!!!!!!
Σήμερα οι δημότες πρέπει να σπάσουν το φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για συλλογική ανάταση.Πρέπει να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη διαφθορά και να τη νομιμοποιούν με τη ψήφο τους. Το στιγμιαίο κόστος από την απώλεια της ευκαιρίας να τύχουν μιας ευκαιριακής ανταπόδοσης για τη στήριξη του σάπιου συστήματος,είναι βέβαιο ότι θα είναι πολύ μικρότερο από το διαρκές κέρδος που θα προκαλέσει η επιλογή της ελπίδας και της αλλαγής του συστήματος των ανεπάγγελτων δημάρχων........βλέπε "πρώτα η πάρτη μας"!!!!!
Η πολυετής πρόταξη των ατομικών συμφερόντων έφερε με μαθηματική συνέπεια την συλλογική χρεοκοπία.Η πρόταξη του συλλογικού συμφέροντος θα έχει συνέπεια την δίκαιη διασπορά οφέλους σε όλους τους δημότες.Φυσικά,οι πλέον ηθικά αδύναμοι θα προτιμάνε πάντα την εύκολη λύση,αλλά αυτό είναι κάτι που παρατηρείται σε όλες τις κοινωνίες και το ζητούμενο είναι να περιορίζεσαι σε μια δακτυλοδεικτούμενη μειοψηφία.
Σήμερα πρέπει να δώσουμε σε όλους αξιοκρατική πρόσβαση σε θέσεις εργασίας,πρέπει να υπερισχύσει από τον πειρασμό του προσωρινού βολέματος 
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον δήμο Ωρωπού;;;;;Νομίζω πολύ μεγάλη.Έτσι έχει η κατάσταση σήμερα στα δημοτικά του Ωρωπού.!!!!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια: