Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο "έρωτας" η "πολιτική" καί ο απερχόμενος Δήμαρχος Ωρωπού

Στον έρωτα και στη πολιτική φεύγεις ΠΡΩΤΟΣ!!!!!!!
Σε δύο περιπτώσεις γονατίζει ο άνθρωπος, στον έρωτα και στην πολιτική. Κυριολεκτικά όμως!
Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα έργα και όχι τόσο τα λόγια.
Βέβαια τόσο στην πολιτική όσο και στον έρωτα τα λόγια είναι πάντοτε μεγάλα, φουσκωμένα και υπόσχονται μέρες μαγικές και ονειρεμένες
Όταν πέντε χρόνια πριν ο Απερχόμενος Δήμαρχος εμφανίστηκε ως νέος καπετάνιος του μικρού Τιτανικού που ονομάζεται Δήμος Ωρωπού, ο ανυποψίαστος – για άλλη μια φορά – Δημότης πίστεψε πως με ένα μαγικό ραβδί θα κατάφερνε να δώσει μια νέα δυναμική στο τόπο,
 χωρίς ωστόσο να διαθέτει το ταλέντο....για όσους των ξέρουν.Θέλει ευφυΐα για να παραπλανήσεις το κοινό;;;;;ΌΧΙ!!!!!Θέλει πολλά ΘΑ!!!Ένα κοινό που διψάει για θέαμα πιστεύει τα πάντα, όπως ακριβώς ένας ερωτευμένος άνδρας που πιστεύει ότι η αγαπημένη του περνάει πέντε ολόκληρες ώρες στο κομμωτήριο ή όπως ένας ψηφοφόρος του ΑΠΕΡΧΌΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ που πίστεψε ότι θα κατασκευάσει σχολειά,θέατρα,τοπικές συγκοινωνίες κ.λ.π.Παραμύθια της Χαλιμάς!!!!
Έρωτας και πολιτική με λάθος συνταγή, είναι για εκείνους που δειλιάζουν, που κρύβονται πίσω απο την σιγουριά, που φρενάρουν αντί να πατήσουν γκάζι, που υπόσχονται τα πάντα και δίνουν ελάχιστα.
Μάγκες χωρίς γραβάτες που περιφέρονται  και μεταφέρουν την μικρή πραμάτεια τους προσπαθώντας να την πουλήσουν ως παραισθησιογόνο ψευδαίσθηση.
Στον έρωτα και στην πολιτική, όπως στρώσεις κοιμάσαι.
Και ξυπνάς.
Στον έρωτα και στην πολιτική ψάχνεις απεγνωσμένα για άλλοθι και ανοχή. Αν δεν υπάρχει ευφυΐα, όμως, δεν υπάρχει ούτε άλλοθι, ούτε και ανοχή.
Ο τρόπος που η κοινωνία επιλέγει πολιτικό ηγέτη, είναι σχεδόν παρόμοιος με αυτόν που διαλέγει ερωτικό σύντροφο.
Κανένας μεγάλος πολιτικός άνδρας όπως κανένας μεγάλος έρωτας δεν στέκεται στην έννοια του λάθους, βουτά σε όλα όσα έχει γεννήσει και παραδίνεται χωρίς φόβο και δισταγμό.
Και στις δύο περιπτώσεις κάποια στιγμή η αυλαία πέφτει και έχει το φινάλε που της αξίζει.
Από την εξουσία φεύγεις είτε ως μεγάλος ηγέτης, που αφήνει το στίγμα του κάνοντας μια μεγαλειώδη έξοδο, είτε κλεφτά ένα βράδυ ψελλίζοντας φθηνές δικαιολογίες.
Όπως ακριβώς και στον έρωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: