Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

"Κοινωνικές συμμαχίες" και ο απερχόμενος Δήμαρχος Ωρωπού

Χρήστος Μπουλέκος.
-Σήμερα στην αυτοδιοίκηση υπάρχουν δυο είδη  συμμαχιών.Οι πολιτικές συμμαχίες και οι κοινωνικές. Στο τόπο μας επιδιώκουμε-προσβλέπουμε όλοι μας για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία.Αυτή έχει ανάγκη ο τόπος.
-Ο τόπος σήμερα διοικείται και δοκιμάζεται από κατεστημένες αυτοδιοικητικές αντιλήψεις εικοσαετίας.Ο απερχόμενος δήμαρχος Ωρωπού και το σινάφι του,έχουν μάθει να ζούνε και να λειτουργούν,μόνο  μέσα από πελατειακές σχέσεις....δηλαδή δώσε πάρε.....!!!!!Βαφτίζουμε "πυρόπληκτο το ΒΑΡΥΚΟ" μέσα από ευκαιριακούς "έρωτες" και καλά νταραβέρια......όλα καλά!!!!!
Για τον απερχόμενο Δήμαρχο Ωρωπού δεν υπάρχουν κοινωνικές συμμαχίες αλλά δημιουργία ενός συστήματος πελατειακών σχέσεων και απευθείας αναθέσεων.....παλιά μου τέχνη κόσκινο.....έρχεται από πολύ παλιά.....επαγγελματίας κοινοτάρχης-δήμαρχος!!!!.
Προτεραιότητα σήμερα δεν είναι η διαμόρφωσή πολιτικών συμμαχιών.
Αντίθετα,εκείνο που πρέπει να προτάξουμε είναι οι κοινωνικές συμμαχίες.
Αυτή η κοινωνική συμμαχία μπορεί να οδηγήσει σε ένα κοινωνικό μέτωπο.
Όταν λέω μέτωπο,καμιά φορά η λέξη ξενίζει.Δεν μιλάω όμως για μέτωπο πόλωσης,αλλά για μέτωπο προγραμματικό. Δηλαδή,ναι,συγκροτούμε ένα κοινωνικό μέτωπο,γιατί,ανεξάρτητα αν εγώ ψηφίζω "αυτό",ο άλλος κάτι άλλο και ο άλλος ψηφίζει δεν ξερέ τι,έχουμε κοινό στόχο να προτάξουμε την εντιμότητα,την χρηστή διαχείριση και να παλέψουμε για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Δήμο.
Μπορεί,λοιπόν,να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό μέτωπο πάνω σε μείζονα ζητήματα με προγραμματικά χαρακτηριστικά παλεύοντας το "χθές" που εκφράζει ο απερχόμενος Δήμαρχος.  
Πάμε όλοι μαζί,αλληλέγγυα,να πολεμήσουμε την διάλυση και την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. Πάμε όλοι μαζί γιατί έχουμε παραπλήσιες αντιλήψεις σε ζητήματα πανανθρώπινων αξιών,δικαιωμάτων και δικαιοσύνης.Πάνω σε τέτοια ζητήματα διαμορφώνεται στο Δήμο μας μια μεγάλη  κοινωνική πλειοψηφία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: