Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Το "έγκλημα" του 1998

Το 1998,η πολιτεία,κόντρα σε κάθε λογική(κυβέρνηση Σημίτη),αποφάσισε την αφαίρεση της αρμοδιότητας της δασοπυρόσβεσης από την Δασική υπηρεσία και την ανάθεση της στο Πυροσβεστικό Σώμα.Μια απόφαση που δεν έχει εφαρμογή  σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τι παρατηρούμε σήμερα;Απαξίωση και υποβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας. Μια υπηρεσία κοντά στην ύπαιθρο λοιδορήθηκε,υποβαθμίστηκε,εγκαταλείφθηκε,γέρασε από προσωπικό και κατάντησε μια ακόμη γραφειοκρατική δομή.
Μετά από είκοσι χρόνια,η άσκηση της δασοπυρόσβεσης από την ΠΥ δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.Αντίθετα η απουσία της Δασικής Υπηρεσίας από την δασοπυρόσβεση αφαίρεσε από την μάχη των πυρκαγιών χιλιάδες έμπειρους υπαλλήλους.
Τώρα είναι ανάγκη η πολιτεία να επανεξετάσει τη πολιτική της για την δασοπροστασία,τώρα πρέπει να δει την δημιουργία  ενός Ενιαίου  Φορέα διαχείρισης των Δασών.
Οι "ταυλαδόροι"δεν έχουν καμία δουλειά στο Δάσος!!!!!!!Το "λιβάνι" για το Πυροσβεστικό Σώμα,όπως το παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης κάτι κρύβει!!!!!
****Επιτυχής κατάσβεση της ΠΥ σε φλεγόμενο εργοστάσιο.....το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς!!!!!!**** Επιτυχής κατάσβεση της ΠΥ σε φλεγόμενη κατοικεί.....ο ένοικος βρέθηκε νεκρός!!!!!η κατοικία κατεστράφει ολοσχερώς!!!!!*****
Ντρέπομαι να δημοσιεύσω φωτογραφίες από τους χώρους που είχαν τοποθετηθεί "καραούλια"μετά  την περσινή φωτιά Καπανδρίτι-Κάλαμο.ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ  ΣΟΡΟ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: