Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Δήμος Ωρωπού:οι "ιστορικές" φυλακές έγιναν ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

Πόσο εύκολα αλλάζει σε χαλεπούς καιρούς η συμβολική αξία των τόπων και των χώρων......Πόσο εύκολα τα μνημεία-σύμβολα,της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποχαρακτηρίζονται στην συνείδηση των πολιτών του τόπου ή τουλάχιστον γίνεται προσπάθεια να αποχαρακτηρισθούν ,από την Δημοτική αρχή του Δήμου Ωρωπού. Μάλιστα Δημιούργησαν και σελίδα στο facebook.
Το ερώτημα έχει τεθεί στα συναρμόδια υπουργεία  Δικαιοσύνης και Πολιτισμού.
ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΩΡΩΠΟΥ



Φυλακών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ειστε αδικος κυριε Κωστα. Και ηθικα λειτουργουν, αφου παραχωρουν χωρους υψιστης πολιτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, οπως οι φυλακες του Ωρωπου, ισως το μεγαλυτερο μνημείο δημοκρατιας των τελευταίων ετων, με ευκολία και ερήμην ολου του Δημοτικου Συμβουλιου, και φυσικα ολων των κατοικων του Ωρωπου, για εκδηλώσεις τυπου παρτι ΡΕΙΒ με σουβλακι,ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, και λαϊκό πανηγύρι την Τριτη 20 ΙΟYΛΙΟΥ,(κανονικό), με τοπικο λαϊκό αιδό, γνωστο στις λαικες πιστες της περιοχής μας, κρατήσεις τραπεζιων, ισως λουλουδια, παραγγελιές, σειρά χωρου, και οτι αλλο συμβαίνει στα πανηγύρια.

Πλούτος ειναι Κ.Κωστα, αφου δεν μπορω να φανταστω πως στο παραχωρητηριο του χωρου, που υπεγραψε ο Κ.ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗΣ,δεν αναγραφεται τιμη μισθιου ή παραχωρησης. Αυτο σημαίνει εσοδα για τον δημο, και ισως εξτρα ποσοστα απο την μισθωτρια Κ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ εαν ολα πανε καλα, αφου δεν μπορω να φανταστω, οτι τοσες εργασιες που εχει επωμιστεί (ανακατασκευη WC,ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ, ΚΑΛΟΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ και αλλα), να μην δωσει και κατι παραπανω. Για παρεχόμενες αδειες μικρων κατασκευων, φυσικα δεν μπορω να σκεφτω, πως δεν υπαρχουν. Το θεωρω αδιανόητο.

Φυσικα στο πρωτο τραπεζι θα ειναι ο Κ.ΜΙΜΗΣ, και δεν θα ειναι μονος. Λαμπρή ευκαιρία αύριο, να δωθουν και τα χερια, και να γινουν και οι συμφωνιες του μέλλοντος...........

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, λεμε στο χωριο μου σημερα........

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΈΧΕΙ..........ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι φυλακές του Ωρωπού ήταν τόπος μαρτυρίου για εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές οι οποίοι εξορίστηκαν και βασανίστηκαν από την χούντα των συνταγματαρχών. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας αλλά και της πατρίδας μας. Αυτόν τον χώρο επέλεξε η δημοτική αρχή Ωρωπού να παραχωρήσει σε ιδιώτη ο οποίος πραγματοποίησε εκδήλωση έναντι εισιτήριου την Παρασκευή 14/08/2015. Η πράξη αυτή το λιγότερο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι φυλακές του Ωρωπού δεν είναι χώρος όπου μπορεί να χρησιμοποιείτε από τον καθένα για ιδίων όφελος, και μάλιστα χρηματικό. Είναι χώρος ιστορικός, και η ανάδειξη του πρέπει να είναι το κύριο μέλημα κάθε δημοτικής αρχής έτσι ώστε οι νέες γενιές να έρθουν σε επαφή με την ιστορία των αγώνων του λαού μας που είναι ανεξίτηλα γραμμένες με το αίμα του.

Σεπτέμβριος 2015,

Το γραφείο τύπου

https://lsoropou.wordpress.com/page/4/

ENA XΡΟΝΟ ΠΡΙΝ...