Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Το "αντάμωμα" των Αρβανιτών και ο Δήμος Ωρωπού

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα,που κάθε σπιθαμή του εδάφους της μαρτυρεί πολιτισμό και ιστορία.Είναι ένα προνόμιο μοναδικό,το οποίο,όμως δημιουργεί και τη σοβαρή υποχρέωση της προστασίας αυτής της κληρονομιάς.Η προστασία δεν είναι μόνο ένα ηθικό χρέος.Είναι και συμφέρον,επειδή η πολιτιστική κληρονομία αποτελεί πλούτο και με την κυριολεκτική σημασία του όρου.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η Παρουσία του Δήμου Ωρωπού για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι επιβεβλημένη  και δεν στοιχίζει και τίποτα !!!!!ένα πανυγηράκι λιγότερο!!!!!!άντε και χωρίς "παγοδρόμιο"!!!!!!
Η προσπάθεια του Μορφωτικού Συλλόγου Καλάμου είναι αξιέπαινη,όμως εδώ μιλάμε για την παντελή απουσία του Δήμου.Για να κάθονται κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να χαριεντίζονται στα πρώτα καθίσματα είναι άριστοι....."μαννούλες"!!!!!
Στο Δήμο Ωρωπού,η συντριπτική πλειοψηφία των γηγενών κατοίκων είναι "Αρβανίτες".Στη Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών,στις 25 Νοέμβρη τιμάται η μνήμη του Αγ Μερκουρίου,προστάτη των "Αρβανιτών" στο γνωστό εξωκλήσι .
Οι πρωτοβουλίες είναι δίκες σας!!!!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Ειστε αδικος κυριε Κωστα. Και ηθικα λειτουργουν, αφου παραχωρουν χωρους υψιστης πολιτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, οπως οι φυλακες του Ωρωπου, ισως το μεγαλυτερο μνημείο δημοκρατιας των τελευταίων ετων, με ευκολία και ερήμην ολου του Δημοτικου Συμβουλιου, και φυσικα ολων των κατοικων του Ωρωπου, για εκδηλώσεις τυπου παρτι ΡΕΙΒ με σουβλακι,ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, και λαϊκό πανηγύρι την Τριτη 20 ΙΟYΛΙΟΥ,(κανονικό), με τοπικο λαϊκό αιδό, γνωστο στις λαικες πιστες της περιοχής μας, κρατήσεις τραπεζιων, ισως λουλουδια, παραγγελιές, σειρά χωρου, και οτι αλλο συμβαίνει στα πανηγύρια.

Πλούτος ειναι Κ.Κωστα, αφου δεν μπορω να φανταστω πως στο παραχωρητηριο του χωρου, που υπεγραψε ο Κ.ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗΣ,δεν αναγραφεται τιμη μισθιου ή παραχωρησης. Αυτο σημαίνει εσοδα για τον δημο, και ισως εξτρα ποσοστα απο την μισθωτρια Κ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ εαν ολα πανε καλα, αφου δεν μπορω να φανταστω, οτι τοσες εργασιες που εχει επωμιστεί (ανακατασκευη WC,ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ, ΚΑΛΟΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ και αλλα), να μην δωσει και κατι παραπανω. Για παρεχόμενες αδειες μικρων κατασκευων, φυσικα δεν μπορω να σκεφτω, πως δεν υπαρχουν. Το θεωρω αδιανόητο.

Φυσικα στο πρωτο τραπεζι θα ειναι ο Κ.ΜΙΜΗΣ, και δεν θα ειναι μονος. Λαμπρή ευκαιρία αύριο, να δωθουν και τα χερια, και να γινουν και οι συμφωνιες του μέλλοντος...........

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, λεμε στο χωριο μου σημερα........

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΈΧΕΙ..........ΕΛΕΟΣ.