Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η απάντηση του κ.Ηλιάσκου στην κ.Στεργίου γιά τον Βιολογικό

27 Απριλίου 2015

Σχετικά με την αποκατάσταση της αλήθειας της κας Στεργίου

Απάντηση προσπάθησε να δώσει η κα. Στεργίου στο δελτίο τύπου που δημοσίευσα, σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας για τον «Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (Π.Π.Π.Α.), του έργου Αποχέτευση Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) των οικισμών Μαρκοπούλου, Νέων Παλατίων, Σκάλας Ωρωπού, Χαλκουτσίου και Αυλώνα» του Δήμου Ωρωπού, θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια σε σχέση με όσα έγραψα για την συνεδρίαση αλλά και την στάση της ίδιας. Δυστυχώς όμως δεν ξέρω πόσους έπεισε ότι όλα όσα είπα ήταν κουτσομπολιά, ανακρίβειες και μαντεψιές, θα τα επαναλάβω με στοιχεία όμως και όχι με εκτιμήσεις.
Η συνεδρίαση άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση στις 4:00μ.μ και όχι στις 3:30μ.μ που έλεγε η πρόσκληση. Επίσης το θέμα δεν συζητήθηκε πρώτο. Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν κανονικά το πρώτο και το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το τρίτο αναβλήθηκε και το τέταρτο κρατήθηκε για αργότερα γιατί έλλειπε ο εισηγητής. Έτσι το θέμα συζητήθηκε κανονικά 45 λεπτά από την ώρα έναρξης που έλεγε η πρόσκληση της συνεδρίασης και δεν προτάθηκε από κανέναν να συζητηθεί πρώτο. Δεν έκανε καν τον κόπο η κα. Στεργίου να δει το βίντεο από το “Local TV” που βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.(youtube – 9η συνεδρίαση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 17-3-15)
Όσον αφορά την ψήφο της, κανένας δεν έκανε καμία μαντεψιά, μόνη της ήρθε στο καφέ του περιφερειακού Συμβουλίου μετά την συζήτηση του θέματος και μας εξέφρασε την άποψή της, χωρίς να της την ζητήσει κανείς, παρουσία πέντε ατόμων. Για την ουσία όμως του θέματος, θέλω να την ενημερώσω ότι η απόφαση της Περιφέρειας, ήταν γνωμοδότηση επί του Π.Π.Π.Α. του έργου, μετά από έλεγχο και την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών και καμία σχέση δεν έχει με αντιπαράθεση με την παράταξη της. Οι σύμβουλοι είναι εκεί για να εκφράσουν την όποια διαφορετική άποψη έχουν για τον σχεδιασμό και την λειτουργία του σοβαρότερου έργου που αφορά την περιοχή μας. Θα επαναλάβω ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν από τον εισηγητή αλλά και από άλλους σύμβουλους της μειοψηφίας, που φάνηκαν να είναι καλοί γνώστες του αντικειμένου, ήταν πολύ θετικές. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν κατέθεσε στον εισηγητή την άποψη της για τον σχεδιασμό του έργου, αφού την εκφράζει και δημόσια, όσον αφορά αντλιοστάσια, μήκος αγωγών, κόστος λειτουργίας και συντήρησης, αφού έχει το δικαίωμα να το κάνει, αλλά κυρίως την υποχρέωση από την θέση που κατέχει. Σε τέτοια θέματα άλλωστε, που αφορούν περιβαλλοντικές μελέτες, αυτός είναι και ο ρόλος της Περιφέρειας, να γνωμοδοτεί θετικά ή αρνητικά ή με παρατηρήσεις στο σχεδιασμό μελετών, εκφράζοντας ακόμα και διαφορετική άποψη, εφόσον είναι τεκμηριωμένη, για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Αυτή ήταν και η θέση όπως είχα πει και της Ρένας Δούρου στις πιέσεις που δέχτηκε για αναβολή του θέματος. Η ψήφος σε τέτοια θέματα, δεν έχει να κάνει με πλειοψηφίες ή μειοψηφίες, έχει να κάνει με καθαρές τεκμηριωμένες απόψεις που διατυπώνονται στη συζήτηση του θέματος.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κα. Στεργίου αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί και για την Δημοτική Αρχή, όσον αφορά την συμμετοχή τους στο θέμα (μπορεί να ακούσει τις απόψεις του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και άλλων συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, στο βίντεο), το γραπτό αίτημα της αναβολής ή την απένταξη του έργου. Θα την ενημερώσω ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες, συντάσσονται και εγκρίνονται χωρίς να έχουν καμία σχέση με την χρηματοδότηση του έργου, συμβάλλοντας σημαντικά στην ωριμότητα του και θα της θυμίσω τις προμελέτες και οριστικές περιβαλλοντικές μελέτες, της ανάπλασης του βιότοπου και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς να έχουν καμία χρηματοδότηση.
Κλείνοντας, θα πω πως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός τόσο σοβαρού έργου, δεν είναι ζήτημα μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά όλων μας. Δεν ξέρω βέβαια ποια δημοκρατία ή ποια αριστερή φιλοσοφία, λέει ότι πρέπει να είσαι εκλεγμένος σε κάποια θέση για να έχεις άποψη για τον τόπο σου.

Φιλικά
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΛ. ΗΛΙΑΣΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λιασκο τυχαια η τοποθετηση σου στην παρουσα χρονικη στιγμη? Μηπως εχεις συγγενεια με τον προεδρο του δημ. συμβουλιου?Φοβασαι κατι? ποσο λιγος και ανυπαρκτος εισαι!Φοβασαι τον τυχαρπαστο?

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ........

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΤΑΟΥΝΙ ΡΕ , ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΒΛΑΚΕΣ!!!!!