Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τροπολογία Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΔΙΟΔΙΑ

Τροπολογία με την οποία ζητούν να καταργηθούν οι ποινές για όσους αρνούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων ή καταλαμβάνουν δρόμους και σταθμούς διοδίων κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην τροπολογία που κατέθεσαν υποστηρίζουν: «Εκατοντάδες συμπολίτες μας σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι βάσει ειδικών ποινικών νόμων και χιλιάδες συμπολίτες μας επιβαρύνονται με υπέρμετρες ειδικές διοικητικές κυρώσεις. 

»Το γεγονός αυτό προξενεί επιβάρυνση και στα ήδη βεβαρημένα πινάκια των δικαστηρίων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να καταργηθούν ενόψει και της συνολικής επανεξέτασης των συμβάσεων παραχώρησης και του καθεστώτος επιβολής διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους».

Οι 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως η ένταξη στον ΚΟΚ της μη πληρωμής διοδίων δεν συνάδει με το σκοπό του, ο οποίος είναι η εύρυθμη λειτουργία της κίνησης στους δρόμους και η σωστή συμπεριφορά των οδηγών».

Θυμίζουν πως το 2007 «κυρώθηκαν με νόμο που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ οι πέντε συμβάσεις παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου σε πολυεθνικές κοινοπραξίες τεχνικών εταιρειών (ελληνικές, ισπανικές, γαλλικές και γερμανικές)» και πως «μετά την ψήφισή τους διογκώθηκε ένα κίνημα πολιτών ενάντια στη θέσπιση υπέρογκων διοδίων και στην κατασκευή πολλαπλών σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος των αυτοκινητόδρομων». 

Ζητούν να ενταχθεί η τροπολογία τους, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΘΑΒΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ;
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ Κ. ΙΩΑΝΝΑ;
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ.


Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΛΟΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 3 ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?.....ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΘΩΜΑ...ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ .........

Ανώνυμος είπε...

ο εργολάβος που δίνει της δουλειές είναι ο κουμπάρος Απο εκεί πληρώνει όσους τους έχει βάλει στον δήμο και τους τα δίνει μαύρα τα λεφτά. Εδώ δεν έχουν πληρώσει το ασθενοφόρο εδώ και 8 μηνες. στο τέλος θα το χάσουμε και αυτό. μεγαλα αρπαχτικα είναι η ανθρώποι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΠΑΛΙ.Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΕΣ.Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΡΕΝΤ-ΠΟΠΑΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.........

Ανώνυμος είπε...

Απέρριψε η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση των διοδίων

Διατηρεί τα διόδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και για αυτό απέρριψε, χωρίς κάν συζήτηση, την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση τους.

Συγκεκριμένα απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και προέβλεπε την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ και το οποίο ψηφίστηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Είναι προφανές πως η τροπολογία απορρίφθηκε γιατί έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική επιλογή να διατηρηθούν τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες, ενώ έχει εξαγγείλει την επέκτασή τους αρχίζοντας από την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στους 7 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στον άξονά της θα προστεθούν άλλοι 6, ενώ 5 ακόμα θα τοποθετηθούν στους 5 κάθετους άξονες.

Και για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι «ιερό και όσιο» κάτι που διαφάνηκε και από την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων μόνο όσον αφορά αυτές που είχαν ασκηθεί με την κατηγορία των καταλήψεων των σταθμών, αφήνοντας απέξω τις διώξεις για τη μη πληρωμή του χαρατσιού!

Μάλιστα είχε προηγηθεί άλλη τροπολογία που προέβλεπε την τροποποίηση των διατάξεων με τις οποίες η μη πληρωμή των διοδίων είχε συμπεριληφθεί στην παραβίαση του ΚΟΚ και να παύσουν οι διώξεις για το «δεν πληρώνω». Τροπολογία που αποσύρθηκε.

http://www.902.gr/eidisi/politiki/65535/aperripse-i-kyvernisi-tin-tropologia-toy-kke-gia-tin-katargisi-ton-diodion