Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αλλαγές στον "καλλικράτη"...θα μου λείψει ο "χειροκροτάκιας"

-Παράθυρο αλλαγών στόν "Καλλικράτη" ανοίγει σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών,το οποίο έφτασε προς διαβούλευση στα αρμόδια όργανα της Αυτοδιοίκησης και δίνει την δυνατότητα τροποποίησης των σημερινών ορίων των δήμων.
-Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του υπουργείου,θα αποκτούν δικαίωμα οι δημοτικές κοινότητες(πρόκειται για τους προ "Καλλικράτη"Δήμους-Κοινότητες,που με το νόμο συνενώθηκαν) κάποιου Καλλικρατικού Δήμου να επιλέξουν με απόφαση τους να ενταχθούν σε άλλο όμορο δήμο,με κύριο χαρακτηριστικό την χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου χωρίς να μπαίνει κανένας περιορισμός σε σχέση και  με την αλλαγή νομού.Μόνη προϋπόθεση είναι την απόφαση τους να ακολουθήσει η σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου,στο οποίο σήμερα ανήκουν!!!!!!!Έρε γλέντια!!!!!!!
Για παράδειγμα,Ο πρώην Δήμος Αυλώνα και το Συκάμινο, θα μπορεί να συνενωθεί με τον δήμο Τανάγρας!!!!!!!!!!!!!!!
Η δημοτική Κοινότητα Αφιδνών,Καπανδριτίου,Πολυδενδρίου και Βαρνάβα με τον Δήμο Διονύσου.....θά μας λείψει ο "χειροκροτάκιας";;;;;;;;δέν νομίζω!!!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν μπορεί να αφορά την επερχόμενη αναμέτρηση τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως η αντίθετη εκδοχή δημιουργεί στους πολίτες εύλογη αμφιβολία και υπόνοιες για αθέμιτες σκοπιμότητες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, επαναλαμβάνει πως θα είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, ενώ στην ερώτηση αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, ανεξαρτήτως το ποιες θα είναι οι άλλες επισημαίνει ότι: «Η δική μου υποψηφιότητα είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται ούτε από κομματικές επιλογές ούτε από προσωπικές στρατηγικές. Υπαγορεύεται από την ανάγκη να συνεχιστεί η πορεία εξόδου της πόλης από τη μιζέρια και την απομόνωση. Η Αθήνα πρέπει να έχει έναν αφοσιωμένο δήμαρχο και χρειάζεται σχέδιο».

Για το αν «ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής φέρνει σκλήρυνση της ατζέντας των εκλογών» για το Δήμο, αναφέρει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε σε εκλογική αναμέτρηση τη Χρυσή Αυγή. Ούτε τότε ενδώσαμε, ούτε και τώρα θα παρασυρθούμε από την υποτιθέμενη ατζέντα της. Αν η Χρυσή Αυγή είχε ατζέντα, θα είχε στοιχειώδη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν εξαιρέσει κανείς το σόου των ναζιστικών χαιρετισμών του πρώτου μήνα, έκτοτε – κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια – η τύχη της αγνοείται».