Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Είναι το παιδί σου,ηλίθιε

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!........ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ


Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο.
 Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. 
Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. 
Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.
Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτεί ένα φυσιολογικό παιδί, έναν κανονικό νέο, που δεν ήθελε να υποστεί τον εξευτελισμό και έτσι έχασε τη ζωή του. 
Πότε ήταν που τελευταία φορά αισθάνθηκε ντροπή, πότε κατάλαβε στη ζωή της την έννοια της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου για να αντιληφθεί την ενέργεια του νέου; Ίσως λίγο πριν προδώσει την αθωότητα της εφηβείας της, αλλά από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ηθική πώρωση την έχει παραμορφώσει χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να το κάνει η χειρότερη μορφή οστεοπόρωσης, από την οποία σίγουρα πάσχει.
Το ξέρω ότι αισθάνεσαι λύπη. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις οργή. Όμως αυτό που ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι το παιδί αυτό δεν είναι κάποιου άλλου, δεν είναι του γείτονα, είναι το δικό σου. 
Κοίτα καλά την φωτογραφία του. Κοίτα το ματωμένο πρόσωπο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά είμαι σίγουρος ότι θα δεις το δικό σου παιδί.
 Θα ξαφνιαστείς με το πόσο μοιάζει με το δικό σου παιδί, με το δικό σου αγόρι, με το δικό σου κορίτσι. Έτσι το ένιωσα κι εγώ. Έτσι το ανακάλυψα κι εγώ. Είναι το δικό μου παιδί, που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση.
Είναι τζαμπαζήδες τα παιδιά μας;.......

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΦΤΩΧΟΜΑΝΑΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΜΟΙΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ? ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Η Ο ΘΕΙΟΣ Η Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΟΛΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 1,40 ΕΥΡΩ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΑ ΕΔΕΙΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ!