Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Μαφία και χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης

Η κυβέρνηση Σαμαρά σκέφτεται να αλλάξει το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχόντων...

Γράφει ο Κωνσταντίνος

Τα ενιαία ψηφοδέλτια είναι το μεγάλο κόλπο για να αποκρυφθεί η πλήρης κατάρρευση των κομμάτων, για να μην προσμετρηθεί η απόλυτη απαξίωσή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να μην δημιουργηθούν δημοσκοπικά προβλήματα και για να μπορέσει χωρίς προβλήματα να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα αυτό το τροϊκανό τουρλουμπούκι που επιμένει να αυτοπροσδιορίζεται ως κυβέρνηση...

Με το πρόσχημα της περισσότερης δημοκρατίας προτίθενται να αλλάξουν τον υπάρχοντα νόμο, ενώ στην πραγματικότητα σκοπεύουν να ανασκολοπίσουν την λογική και την δημοκρατία, να κρυφτούν πίσω από τις "προσωπικές σχέσεις και επαφές" (βλ. ρουσφέτι) και να ξαναμπούνε στα γνωστά τους μονοπάτια των καλοφάγωτων αυτοδιοικητικών λεωφόρων...

Grande Colpo είναι η αλλαγή της εκλογής των αυτοδιοικητικών «αρχόντων» και τίποτε άλλο... Μάλιστα, παλιότερα το έλεγαν αλλιώς... έλεγαν ότι «το μουστάκι είναι ο φερετζές του... $#@$^@».

Δυστυχώς, τα κόμματα αντί να αντιμετωπίσουν έντιμα την σκληρή γι αυτά πραγματικότητα, ψάχνουν για τη διάσωσή τους και είναι γεγονός πως θα διασώσουν πρώτα από όλους τους κομματάρχες και τα κομματόσκυλά τους στην περιφέρεια. Και θα το κάνουν, για να διατηρήσουν ισχυρές τις δυνάμεις του ρουσφετιού και της πίεσης στις τοπικές κοινωνίες.

Κι επειδή κάποιοι θα ισχυριστούν ότι τα ρουσφέτια τα ζητάμε εμείς, η απάντηση είναι σαφέστατη: Δεν τα ζητάμε εμείς... Τα ρουσφέτια είναι εφεύρεση του σάπιου και ανίκανου να παράγει πολιτικού συστήματος. Εφευρέθηκαν ως δέλεαρ και λειτούργησαν ως δυναμίτης στις κοινωνίες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που είναι πελάτες των κομματόσκυλων. Επιπλέον γνωρίζουμε πως η ανέχεια που σήμερα όλοι βιώνουμε (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο) είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση που την βιώνει όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της χώρας.

Επίσης, ξέρουμε πολύ καλά πως υπάρχουν ανεπτυγμένες σχέσεις αίματος (συγγένειες αντιπάλων πολιτικών) και χρήματος (αναθέσεις έργων κ.λ.π.) μεταξύ των τοπικών μαφιών που λυμαίνονται δεκαετίες τους δήμους και δυστυχώς δημιουργούνται τώρα επιπρόσθετες συνθήκες ενίσχυσής τους!!!
Το τραγικό (και αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει) είναι πως αυτές οι συνθήκες (αλλαγή σχετικού νόμου) δημιουργούνται τη στιγμή της κατάρρευσης του υπάρχοντος σαθρού, διεφθαρμένου και στρεβλού πολιτικού συστήματος τους, ώστε να λειτουργήσουν την επόμενη ημέρα ως υποστυλώματα διατήρησης των πλήρως αποτυχημένων κομμάτων στις κρίσιμες επερχόμενες εθνικές εκλογές (όποτε και αν γίνουν αυτές).

Η ΝΔ ψηφίσθηκε ως κόμμα και έγινε η κυβέρνηση Σαμαρά για την υλοποίηση συγκεκριμένων θέσεων και στόχων.

Τίποτε από τα περίφημα Ζάππεια δεν πραγματοποιήθηκε.

Τίποτε από όσα δεσμεύθηκε δεν τήρησε.

Για την ακρίβεια, έκανε ως κυβέρνηση τα αντίθετα από όσα υποσχόταν…

Λίγη σεμνότητα και σοβαρότητα με την δέουσα απόσταση από θέματα που αφορούν εκλογικές διαδικασίες δεν θα έβλαπτε.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι εξόφθαλμη παρέμβαση που γίνεται για να εξυπηρετήσει και ΠΑΛΙ τα κόμματα και όχι για να ικανοποιήσει πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας…

Κάποιοι ίσως να ισχυριστούν πως με την ίδια – υπάρχουσα διαδικασίας εκλογής αυτοδιοικητικών, θα βγούνε νέα λαμόγια… Αν και υπάρχει σαφής αδυναμία αντίληψης του σκεπτικού αυτού, ίσως θα πρέπει να θυμίσουμε κάτι που προφανώς λόγω ταχύτητας ξεχνάνε αυτοί που θέλουν όλους τους Έλληνες λαμόνια..

Πότε αλλάζει μία κυβέρνηση έναν εκλογικό νόμο;


Μόνο όταν διαπιστώνει πως ο υφιστάμενος νόμος δεν την καλύπτει. Μόνο τότε...

Άρα, και με δεδομένο το ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο - διαδικασίες εκλογής- στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι στην πραγματικότητα μία στυγνή ομολογία ότι έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, την οποία σκοπεύει να την ξεπεράσει φτιάχνοντας κάτι νέο (και με την ανάλογη δημοκρατική βιτρίνα φυσικά) που θα την διασώσει.

Τώρα, σχετικά με τα υφιστάμενα αυτοδιοικητικά λαμόγια, τα οποία αναδείχθηκαν και προστατεύονται από την μέχρι σήμερα υπάρχουσα κομματική ομπρέλα, δοθείσης της ευκαιρίας με την αλλαγή του νόμου, θα απεκδυθούν την βάσανο εκπροσώπησης κάποιου κόμματος που έχει δυσαρεστήσει (έως και εξοργίσει) τους πολίτες και θα δηλώνουν περιχαρείς πως είναι ανεξάρτητοι, αλλά σαν άνθρωποι νιώθουν τα προβλήματα και θα βοηθήσουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (και μικράς διαρκείας) κάποιους συμπολίτες τους. Άστο, το έργο είναι γνωστό.

Ο παλαιοκομματισμός λοιπόν, είναι εδώ, ενωμένος και δυνατός μάλιστα και σκοπεύει να αναδυθεί μέσα από τις στάχτες και την καταστροφή που ο ίδιος δημιούργησε.

Για να το πω πιό απλά, στο μπούγιο σκοπεύουν να κρυφτούν και να καρπωθούν την εξουσία (λεία) που προσδοκούν. Όπως ακριβώς κάνουν και οι λύκοι... Και είτε θέλουμε να το καταλάβουμε, είτε όχι, με λύκους που λυμαίνονται τους Δήμους -και κατ' επέκταση τη χώρα- έχουμε να κάνουμε.

Αν δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε, τότε ας τους αφήσουμε να μπούνε στο μαντρί να κάνουν τα γνωστά τους κόλπα.

Είναι ιερό καθήκον των πολιτών αυτής της χώρας, να απομακρύνουν τους ολετήρες και να τοποθετήσουν νέους ανθρώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση και να μην τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν εκβιαστικούς μηχανισμούς υπέρ της τροϊκανής κυβέρνησης και κατά των προσωπικών συμφερόντων ενός εκάστου των πολιτών, του τόπου τους, της πατρίδας τους.

Προσωπικά, δεν προτίθεμαι να μην φωνάξω και να μην διαμαρτυρηθώ, να μην εμποδίσω την μεθόδευση της νεκρανάστασής τους και μάλιστα με τον μανδύα της... δημοκρατίας.


Θα είμαι απέναντί τους και θα το... νιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: