Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

"Kαλικάντζαρος".....ο Δήμαρχος Ωρωπού!!!!!!!!!


Οι καλικάντζαροι των Χριστουγέννων εμφανίζονται για ένα δωδεκαήμερο,σε αντίθεση με τον κ.Δήμαρχο,ο οποίος τροφοδοτεί την επικαιρότητα για ένα δωδεκάμηνο.Η εμφάνιση των κακομούτσουνων πλασμάτων γίνεται μεταξύ της γέννησης του Ιησού και αγιασμού των υδάτων.
Να οι ομοιότητες...........
παραμύθι για παιδιά
-Οι καλικάντζαροι δεν ξέρουν να μετρούν και πολύ καλά,είναι περιορισμένων δυνατοτήτων ,εν τούτοις δοκιμάζουν τις γνώσεις όποτε νιώσουν να τους προκαλούν.Παγιδεύονται εύκολα σε περίπλοκες και χρονοβόρες καταστάσεις,έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια,παλεύουν να τα υλοποιήσουν,αλλά με ένα μαγικό τρόπο τα κάνουν "μούτι"....δεν καταφέρνουν ποτέ να ολοκληρώσουν τη δουλεία τους.
-Οι καλικάντζαροι έχουν στόχο να ροκανίσουν το δένδρο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Γη.Το τρώνε λίγο λίγο,όλον τον χρόνο.Ο κορμός αδυνατίζει,παρά το γεγονός ότι δρουν χωρίς οργάνωση.Δεν υπάρχει πλάνο εργασίας,να πουν δηλαδή σε ποιο σημείο θα εστιάσουν ώστε τελικά να κοπεί σε εκείνο το σημείο ......και να πέσει.
-Κατακλύζονται από ωραίες ιδέες,υπέροχες προτάσεις,εμπνευσμένες λεπτομέρειες,που δεν εφαρμόζονται,δεν περιμένουν να δουν ολοκληρωμένη μια δουλεία και βιάζονται να πανηγυρίσουν,λες και είναι πανηγύρια καλοκαιριού.
-Οι καλικάντζαροι έχουν ο καθένας το δικό του κουσούρι, άλλος είναι μονόφθαλμος και βλέπει ότι θέλει, άλλος είναι μονοπόδαρος και μπατάρει.......και πάνε κατά κεί που τους οδηγεί το κουσούρι.
-Λατρεύουν να τραβούν τη προσοχή κάνοντας σαματά, ανεβαίνουν στα κεραμίδια και στη συνέχεια ...................κάνουν τη κότα!!!!!
Το καλό με τους καλικάντζαρους είναι ότι εκδιώκονται εύκολα. Αρκεί να πεις το "πάτερ ημών" 'η να κάψεις ένα παλιοπάπουτσο.
Το κακό με τους καλικάντζαρους είναι ότι όσες φορές και να τους διώξεις, αυτοί ξανάρχονται.....δεν θέλουν να αφήσουν το τόπο να ησυχάσει.
Συνταγή εξαφάνισης καλικάντζαρου..........
Κρεμάστε όλοι στο λαιμό σας ένα σταυρό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: