Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η προβατίνα του Καπανδρίτιου έπαθε "μπαρίλα"

Καλά το καλοκαίρι την "ΒΙTCH" την πειράζει ο ήσκιος  του πλάτανου και η αγωνιστική της μανία για τα συνεταιριστικά δρώμενα του Καπανδριτίου.!!!!!!!!
Τον χειμώνα ,αξιοποιώντας την μεγάλη συνεταιριστική της εμπειρία....... αποφάσισε να ασχοληθεί  με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του  Δημοτικού Σχολείου Καπανδριτίου......με μεγάλη επιτυχία.....χα..χα..χα!!!!!όπου βάζει το χέρι της τα κάνει "μούτι"
Η θεατρική παράσταση του χειμώνα θα έχει τίτλο "η BITCH πάει σχολείο.....!!!!δανειζόμενος  ...Η ΜΠΑΡΜΠΙ παει σχολείο...!!!!!Υπάρχει και εναλλακτικός τίτλος "η προβατίνα πάει σχολειό!!!"

Η "τρομώδης νόσος" ή "μπαριλα" των αιγοπροβάτων
H "τρομώδης νόσος" (στα αγγλικά Scrapie), είναι μια θανατηφόρος νευροεκφυλιστική νόσος που προσβάλει τον εγκέφαλο προβάτων και αιγών με κύρια κλινικά συμπτώματα την αστάθεια στο βάδισμα και την απώλεια προσανατολισμού. Τα αιγοπρόβατα όταν πάσχουν από την ασθένεια αυτή, εμφανίζουν νευρικότητα, αναπηδούν στα μπροστινά πόδια, ταλαντεύονται, τρέμουν, εχουν έντονη σιαλόρροια κατά τη μάσηση, ξύνονται χαρακτηριστικά και τελικά πεθαίνουν. Συμπτώματα εμφανίζουν συνήθως ζώα ηλικίας δύο έως πέντε ετών. Η ασθένεια οφείλεται σε μολυσματική πρωτεϊνη και ανήκει στην ομάδα των μεταδοτικών σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών.
Οι Σαρακατσαναίοι είχαν αναπτύξει την ικανότητα να επεμβαίνουν "χειρουργικά" και να θεραπεύουν τα πρόβατα από τη νόσο αυτή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

asolisou re kosta me tin nea ekdosi ths kombras exei polypsomi