Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Εγω πρεζάκιας δεν γίνομαι. Βασίλης Οικονόμου

Απόσπασμα από την ομιλία του Β Οικονόμου στη ΒΟΥΛΗ,τον Οκτωμβριο του 2011.. 

 Εγώ πρεζάκιας σε αυτή την Αίθουσα δεν γίνομαι. Εγώ πρεζάκιας σε αυτή την Αίθουσα να περιμένω τη δόση, δεν γίνομαι.

Εδώ η χώρα δεν μπορεί να κυριαρχείται, να λειτουργεί και να κινείται γύρω από μία δόση και μάλιστα γύρω από μια δόση που δεν εξασφαλίζει το μέλλον της.
Δεν εξασφαλίζει το μέλλον της χώρας, δεν εξασφαλίζει την εθνική κυριαρχία.
Κι αν την Κυριακή μπει η συζήτηση «έχουμε ή δεν έχουμε εθνική κυριαρχία» κι αν θα έχουμε σε κάθε Υπουργείο τον Γκαουλάϊντερ, ποια θα είναι η κόκκινη γραμμή που θα συζητά ο καθένας σας;

αν δεν ταίριαζαν....δεν θα συμπεθέριαζαν.....!!!!!!

Ξεπουλάμε! Μεσιτικό Γραφείο ο κυρ Φώτης!

Οι δηλώσεις των στελεχών της ΔΗΜΑΡ για τις "προοδευτικές" ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν τελειωμό...
Το Ελληνικό βρέθηκε στο στόχαστρο της ΔΗΜ.ΑΡ. μπαίνοντας κι αυτό στη λίστα με τις «προοδευτικές» ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση και στηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ., παίρνοντας σειρά μετά τον ΟΠΑΠ και τον ΟΣΕ. Το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θ. Μαργαρίτης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «η αξιοποίηση του Ελληνικού δεν μπορεί να είναι μια διακήρυξη. Το Ελληνικό κάθεται και μας περιμένει», ενώ στη συνέχεια υιοθέτησε το γνωστό επιχείρημα ότι το πάρκο το οποίο σχεδιάζεται στο Ελληνικό είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ν. Υόρκης και άρα ότι θα πρέπει να διαμελιστεί.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η αριστερά με την δεξιά τσέπη ...ΔΗΜΑΡ

Ανώνυμος είπε...

Νοιώθω περισσότερο στενοχωρημένος σήμερα, παρά θυμωμένος και εξοργισμένος, που ένοιωθα χθες το βράδυ. Ζώντας πραγματικά στιγμές παραλόγου(πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη),χθες σε δυο γεγονότα, που λάμβαναν ταυτόχρονα δράση, εξυμνώντας την ανιδιοτέλεια, την πίστη στις πραγματικές αξίες, και αλλαγή των κοινωνικών δομών και αντίληψης, που μας επέβαλε η νέα πραγματικότητα που ζούμε και βίαια μας επεβλήθη.
Θεωρώ αδιανόητο, και καίγεται ένα από τα ομορφότερα δάση του δήμου μας, τουλάχιστον 5ωρες πριν, και το γραφείο εθελοντισμού, να πραγματοποιεί συνάντηση(όντας προγραμματισμένη), και να ψήνει σουβλάκια στον φάρο, παραβλέποντας(ούτε αναφορά) στους παραβρισκόμενους, για την πυρκαγιά που κατάκαιγε τον δήμο μας. Και εντελώς παράδοξα με την παρουσία μερικών από τα πυροσβεστικά μέσα του δήμου(τουλάχιστον 4 οχήματα), στερώντας τα από την χρήση και βοήθεια τους στην κατάσβεση της φωτιάς.
Η αξία του εθελοντισμού κύριε Μπόρση είναι δεδομένη. Πρέπει όμως να ενισχυθεί και να προστατευτεί από υστερόβουλες ενέργειες εκμετάλλευσης. Η κύρια αξία του εθελοντισμού είναι η προστασία της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, καθώς μέσα από αυτόν καθρεπτίζεται η εικόνα του εαυτού μας, και όχι από μια μικρή κονκάρδα καρφιτσωμένη στην μπλούζα μας. Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός μας και διαχέεται γύρο μας χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει, είναι να δει κανείς τον εαυτό του, στον συνάνθρωπο του, στον συνεργάτη του, τον φίλο του. Σε αυτούς τους συναδέλφους σου στο δημοτικό συμβούλιο, που ίσως και να κινδύνεψαν την ζωή τους, για να σώσουν ένα δενδράκι, ένα σπίτι σε λίγο, μια περιουσία, και τελικά τη αξιοπρέπεια όλων των υπολοίπων που ρέμβαζαν και διασκέδαζαν στην ασφάλεια της θάλασσας.
Ο εθελοντής βάζει τον εαυτό του στην θέση του συνανθρώπου του και παίρνει προσφέροντας. Προσφέροντας τον χρόνο του, την οικογενειακή του γαλήνη, τον καλό του λόγο, την συμπαράσταση, την αγάπη.
Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε λίγο απ΄αυτό που μας περισσεύει. Από αυτό που χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορούμε να δώσουμε. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε. Όλοι μας μπορούμε ΕΤΣΙ να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό. Και όταν κλιθήκαμε να συμμετάσχουμε, ΕΤΣΙ ακριβώς πιστέψαμε.
ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΑΤΕ.
Η ανεπάρκεια σας είναι δεδομένη. Το μόνο που σας μένει είναι να παραιτηθείτε, και να αναλάβουν τα παιδιά, που ηρωικά χθες, κατέβαλαν τιτάνια μάχη και προσπάθεια, μην μπορώντας να συμμετέχουν στην προγραμματισμένη εκδήλωση σου.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΡΣΗ………..

Ανώνυμος είπε...

ο φασίστας ο Νικολοπουλος ειναι σίγουρα ποιο άντρας απο τον Βασιλάκη...!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ ΤΟΝ ''ΒΑΣΙΛΑΚΗ'' ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ . ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΘΑ ΧΑΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ , ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ ΜΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗ.ΜΑΡ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ ΒΓΗΚΕ , ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ '' ΦΙΛΩΝ'' ΤΟΥ!!!!!!

κωστας είπε...

Μάλλον νομίζεις οτι εχω εμμονες για τον κ. Οικονόμου και τις μνημονικες του κολοτούμπες-δικες του είναι και τις έχει μάθει καλά.. Αλώστε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ είναι.Το χειμώνα πετρέλαιο θα έχεις....;;;