Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Προυπολογισμος.......Δημου Ωρωπου....!!!!!!!

Οι αρχές που διέπουν την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού είναι γνωστές.
1.Πρέπει να είναι ισοσκελισμένος.
2.Για τον προσδιορισμό των εσόδων και των εξόδων λαμβάνονται υπ όψιν τα έσοδα και τα έξοδα των διαχειριστικών αποτελεσμάτων του προηγουμένου οικονομικού έτους.
εικόνες που φανερώνουν ανταποδοτικότητα
3.Τα έσοδα από  τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα πρέπει,υποχρεωτικά να καλύπτουν δαπάνες των αντίστοιχων υπηρεσιών και δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ύψος των δαπανών αυτών.
Μαγικές συνταγές και λύσεις  δεν υπάρχουν.Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες.
1.Διεκδικητικό πλαίσιο,για επιχορηγήσεις και εντάξεις σε προγράμματα.
2.Μείωση ακόμα περισσότερο των εξόδων στις ελαστικές δαπάνες με επίτευξη καλλιτέρων τιμών στις προμήθειες,διαγωνισμούς σε όλα τα είδη,έργα φθηνά μεν, ποιοτικά δε.
                      ερωτήματα.............!!!!!!!!!!
Ο παρόν προϋπολογισμός βάζει τα μεγέθη στη σωστή  διάσταση;έχει στόχους;Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι;σύνεση,υπευθυνότητα,χρηστή διοίκηση,διαφάνεια,εργατικότητα;
Η υπερψήφιση ενός προϋπολογισμού και πολύ περισσότερο η καταψήφιση  είναι πράξη ευθύνης,μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την πατρίδα μας.Το ναι στο προϋπολογισμό είναι αποδοχή όλων των παραπάνω προϋποθέσεων.Αυτονόητο είναι ότι το όχι,είναι πράξη καταγγελτικη και  υποδηλώνει την αδυναμία της διοίκησις να συνθέσει σε μια κοινή προσπάθεια.Το "ΠΑΡΟΝ-ΑΝΟΧΗ" του" ΔΗΣΩ" μου δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά σε συνδυασμό με το ότι ο χρόνος της προσαρμογής και χάριτος της Δημοτικής αρχής έχει προ πολλού παρέλθει και πλέον κρίνεται..........!!!!!!!!
     Για τους φίλους του "ΔΗΣΩ" θα προσπαθήσω να εξηγήσω τη σημαίνει "ανοχή"μεταξύ άλλων:
-ανεχου και απέχου.
-η ανεκτικότητα είναι μια άλλη ονομασία για την αδιαφορία
-η ανοχή είναι μια τρομερή αρετή,αλλά οι πλησιέστεροι συγγενείς της ανοχής είναι η απάθεια και η αδυναμία
-και τα καλά δεχόμενα και τα κακά
-το μυστικό της επιτυχίας είναι ο συνδυασμός της ανεκτικότητας με την πρωτοβουλία.
-

3 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

Μήπως τα έχεις βρει με το Λίτσα?Για να μην πω,με τον Βελτανώτη!Γιατί και αυτοί τα ίδια λένε!Μήπως λέω σύντροφε?

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΦΕΙΡΑΚΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ,ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΠΑΛΙ ΤΣΑΜΠΑ ΒΟΛΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ ΕΚΕΙ.ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ.Ο ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ;