Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γιασημάκης ΞΕΠΕΟΥΛΑΕΙ το Δημοτικό Φωτισμό σε ΙΔΙΩΤΗ.



 
Με απόφαση της η οικονομική επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να προχωρήσει σε ΣΕΑ (σύμβαση ενεργειακής απόδοσης),δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού και μάλιστα πανηγυρίζουν αντί να ντρέπονται. Πρόσχημα η εξοικονόμηση ενέργειας.

Για να δούμε με λίγα λόγια τι είναι η ΣΕΑ:"Η διάρκεια της σύμβασης είναι δωδεκαετής. Ο επιχειρηματίας θα αναλάβει το έργο για  δώδεκα χρόνια εισπράττοντας εγγυημένα εκατομμύρια απο τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες στο Δήμο". 

Στη πολιτική και στη δημόσια σφαίρα, όταν επιλέγεις το μη συμφέρον μεταξύ πολλών επιλογών, τότε διαπράττεις απιστία Γιασημάκη. Τα επιχειρήματα απο "μπουκωμένους", ότι "το έργο δεν θα κοστίσει τίποτα στο Δήμο", ότι ο "Δήμος δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό και την τεχνογνωσία" είναι υποτιμητικά για τις υπηρεσίες αλλά και για τους δημότες. Η πρόσφατη απόφαση της οικονομικής επιτροπής θυμίζει εποχές παχιών αγελάδων που ένας δρόμος στοίχιζε το τριπλάσιο ή όπως έλεγε και ο λαός κάντε τι θα κάνετε αλλά τελειώστε και την γέφυρα να περνάμε και εμείς απέναντι. 

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι αναγκαία αλλά πρέπει να γίνει με όρους δημόσιου συμφέροντος. Οι "μπουκωμένοι" πρέπει να μάθουν  να δουλεύουν με όρους νέας εποχής και να αναζητούν λύσεις και άς χάσουν και κανένα κιλό. Θα μπορούσε η Δημοτική αρχή να προχωρήσει στη πιλοτική εφαρμογή σε μία κοινότητα του δήμου και αφού συγκεντρωθούν και αξιολογηθούν τα όποια οφέλη, τότε να εκτιμηθεί ποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο είναι καταλληλότερο και το συμφερότερο..... .ψιλά γράμματα.

Το ποιο ακριβό έργο προμήθειας είναι φθηνότερο απο το πιο φθηνό έργο ΣΕΑ

Ο Γιασημάκης και η ομάδα του ΑΡΙΕΛ,"έφτιαξαν" ωραίο παραμυθάκι με δράκο τον ΕΡΓΟΛΑΒΟ.Η συνετή δημοτική αρχή θα μπορούσε με τους εργαζόμενους του Δήμου να αντικαταστήσει τα παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικά με νέας τεχνολογίας οικονομικού τύπου LED,πληρώνοντας μόνο την προμήθεια των φωτιστικών. Εκείνη επιλέγει να δαπανήσει τα τριπλάσια και πλέον χρήματα,αρκει αυτά να πάνε στις τσέπες μεγαλοεργολάβων. Έτσι δεν είναι Ανδρέα;;;;;Ξέρω συμφωνείς μαζί μου.Η ομάδα του ΑΡΙΕΛ ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (και κανένα κόκαλο θα μείνει),σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο.










2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NA TON XERAISTE ESEIS TON KANATE DIMARXO

Ανώνυμος είπε...

eiste kai eseis ypeuthini gia aytes tis exelixeis