Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή τού Βασίλη Λέκκα πρός τον Δήμαρχο Ωρωπού


 Ο έμπειρος αυτοδιοικητικά κ. Βασίλης Λέκκας απο τον Αυλώνα,μέλος του Τοπικύ Συμβουλίου μου κοινοποίησε μια επιστολή του με καίρια ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Ωρωπού και τη δημοσιεύω
.

ΑΥΛΩΝΑΣ 25/11/2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΙΤΗΣΗ

ΑΠΟ: ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΟΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΩΠΟΥ

Δ.Κ. ΑΥΛΩΝΑ κ. ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ

Παρακαλώ να κοινοποιηθεί:

1. ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. κ. ΑΡΜΥΡΙΩΤΗ Γ.

2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Δ.Κ. ΑΥΛΩΝΑ

κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Γ.

3. ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Σ. ΑΥΛΩΝΑ κ. ΚΡΕΜΟΥ Ε.

ΘΕΜΑ: «ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑ»

Κύριε Δήμαρχε,

Στο τοπικό συμβούλιο της 28/9/2020 κατέθεσα στα πρακτικά προς την κ. Πρόεδρο του Τ.Σ. . Αυλώνα, τηρώντας την ιεραρχία, αίτημα τριών ερωτήσεων: ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1.

Της πρότεινα να ενημερωθεί και να μας ενημερώσει στο επόμενο συμβούλιο.

Σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την κ. Πρόεδρο για το αίτημα των ερωτήσεων με ενημέρωσε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της και το αίτημα να το υποβάλλω προς τον κ. Δήμαρχο.

Τα ερωτήματα που κατέθεσα είναι τα ακόλουθα:

1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΥΛΩΝΑ

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Αυλώνα φιλοξενείται για την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο στο σύγχρονο στάδιο του Συκαμίνου με τη γνωστή ταλαιπωρία των παικτών και των φιλάθλων της

Ερώτηση: Έχει γίνει μελέτη ανακατασκευής του γηπέδου; Εάν ναι πότε θα δημοπρατηθεί

και ποιό θα είναι το κόστος;

2. ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ

Ακούγεται ότι σε κτήμα του ΥΠΕΘΑ στη θέση ΠΥΛΑ απέναντι από τις φυλακές προς Μαλακάσα θα κατασκευαστεί μονάδα φιλοξενίας αλλοδαπών με ανταλλάγματα προς το Δήμο.

Ερώτηση: ‘Έχετε ακούσει κάτι γι’ αυτό; Εάν όχι παρακαλώ να ενημερωθούν οι αρμόδιοι του Δήμου και να μας ενημερώσετε ανάλογα.

3. ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΑ

Είναι γνωστό ότι η Δ.Κ. Αυλώνα συνεισφέρει στο κεντρικό ταμείο του Δήμου το

μεγαλύτερο ποσοστό είσπραξης από Δημοτικά Τέλη.

Ερώτηση: Γνωρίζεται μετά από ένα χρόνο διοίκησης πότε θα εισπράξετε την πάγια

προκαταβολή των 4.000 ευρώ;

Η ερώτηση αυτή έγινε με σκοπό εάν είναι δυνατό με την πάγια προκαταβολή να

εξοφληθούν χρονίζοντα και από την προηγούμενη διοίκηση μικρά χρηματικά ποσά που οφείλονται από την Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα.

Κύριε Δήμαρχε στις 25/5/2020 πραγματοποιήθηκε τοπικό συμβούλιο διαδικτυακά με θέμα: ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΖΥΓΟΜΑΛΑ – ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Η τοποθέτησή μου για το θέμα είχε προηγηθεί της ημερομηνίας της συνεδρίασης. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2 (ενημερωτική επιστολή που σας έχει κοινοποιηθεί με αρ. πρωτ. 9771/3/6/20) διότι δεν υπήρχε οικονομοτεχνική μελέτη και ζήτησα:

1. Την αναβολή του συμβουλίου ώστε να μάθουμε τι θα βελτιώσουμε αλλά και πόσο θα κοστίσει και,

2. Να ζητηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου η μελέτη αναβάθμισης της αναφερόμενης παιδικής χαράς που πραγματοποιήθηκε το έτος 2018 πιστοποιημένη σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα προϋπολογισμού 50.000 ευρώ περίπου από το ποσό των 571.665 ,22 ευρώ όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων Ωρωπού.

Κύριε Δήμαρχε τηρώντας την έγγραφη τοποθέτησή σας στην εφημερίδα (ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ Απρίλιος 2019) ,την οποία και δέχομαι, -δεν έχει νόημα να προσερχόμαστε στα συμβούλια εάν πρώτα δεν έχουμε μελετήσει λεπτομερώς και δεν έχουμε διαμορφώσει προτάσεις για κάθε σπουδαίο ζήτημα του τόπου μας- έκανα την παραπάνω αναφερόμενη τοποθέτηση.

Δύο σύμβουλοι ζητήσαμε την αναβολή της συζήτησης η οποία δεν έγινε δεκτή και με την ψήφο των συμβούλων της αντιπολίτευσης πάρθηκε θετική απόφαση για νέα βελτιωτική παρέμβαση στη παιδική χαρά Ζυγομαλά. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με την ψήφο τους αναγνωρίζουν ότι το έργο που έγινε από την παράταξή τους είναι ελλιπές και ότι χρειάζονται παρεμβάσεις χωρίς να γνωρίζουν όμως τι παρεμβάσεις θα γίνουν και πόσο θα κοστίσουν.

Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση ολιγοήμερης αναβολής του θέματος για να ενημερωθούμε. Έκτοτε έχουν περάσει 6 μήνες και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Παρακαλώ κύριε Δήμαρχε και από τη θέση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής να μου απαντήσετε τι θα βελτιώσουμε στη Παιδική Χαρά και πόσο θα κοστίσει.

Κύριε Δήμαρχε στο πρόγραμμά μας αναφέρουμε διαφάνεια στα δημοτικά δρώμενα.

Παρακαλώ να μου απαντήσετε εκτός από τα παραπάνω και για την τεχνική περιγραφή

1/31-1-18 με αριθ. μελέτης 14/2018 που είναι υπογεγραμμένη 10/12/18 από τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού με θέμα ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ -ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή προϋπολογισμού με ΦΠΑ 8.516.681,21 ευρώ για τις δημοτικές κοινότητες

ΑΥΛΩΝΑ 3.305 μ.

ΑΦΙΔΝΑΙ 6.724 μ.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 11.336 μ.

ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ &

ΣΚΑΛΑ 7.868 μ.

ΣΥΚΑΜΙΝΟ 5.696 μ.

ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 25.117 μ.

ΩΡΩΠΟΥ 12.810 μ.

ΣΥΝΟΛΟ 72.856 μ.

Για τον Αυλώνα εκτός του ότι είναι τα λιγότερα μέτρα πραγματοποιήθηκε μόνο το 1/3 περίπου της εργολαβίας. Εκτός εάν η κατασκευή αυτή είναι από άλλη εργολαβία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία; Εάν ναι, να μου χορηγήσετε αντίγραφο παραλαβής του έργου. Εάν όχι, πότε θα ολοκληρωθεί;

Λέκκας Βασίλης

Τοπικός Σύμβουλος Αυλώνα

ΣΥΝΗΜ. 2

Υ.Γ. Οι απαντήσεις θα γίνουν γνωστές εκτός από τους άμεσα ενδιαφερομένους και στο ευρύτερο κοινό

2 σχόλια:

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης είπε...

Χωρίς να θέλω να πάρω θέση για τα αιτήματα της επιστολής θέλω να συγχαρώ τον τοπικό σύμβουλο του Αυλώνα για το ότι κάνει ορθή χρήση των αρμοδιοτήτων του!

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης είπε...

Χωρίς να θέλω να πάρω θέση για τα αιτήματα της επιστολής θέλω να συγχαρώ τον τοπικό σύμβουλο του Αυλώνα για το ότι χειρίζεται ορθά τις αρμοδιότητες του!