Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Η συμμορία των θρασύτατων κλεφτοκοτάδων στον Ωρωπό

Στον άνθρωπο με κακή παιδεία και αγωγή, το όποιο θάρρος που υπήρχε, αν υπήρχε, μεταλλάσσεται σε υπέρμετρο θράσος και χυδαιότητα, η ευφυΐα σε κοροϊδία, η απλότητα σε βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία. Ο άνθρωπος που γαλουχήθηκε μέσα σε βρώμικο και εκχυδαϊσμένο περιβάλλον δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει εξαίρεση, ειδικά όταν τα φυσικά, τα ψυχικά, τα πνευματικά και τα κοινωνικά του χαρίσματα δεν υπήρξαν ποτέ αρωγοί της ανύπαρκτης παιδείας του...
Βάλτε έναν τέτοιον άνθρωπο δίπλα σε τρία ζώα, ένα σκύλο, μία γάτα και ένα γουρούνι και περιμένετε λίγο πριν αποφανθείτε... αν και  είναι άσκοπο, μιας και η αλήθεια δεν κρύβεται:  Οι σκύλοι θα τον θεωρήσουν ανώτερο. Οι γάτες θα τον θεωρήσουν κατώτερο. Μόνο τα γουρούνια θα του φερθούν σαν ίσος προς ίσο.
Θρασύδειλοι και κότες δηλαδή.....τόσο έναντι των αφελών που τους ψήφισαν και τώρα τραβούν τα μαλλιά τους, όσο και των ιδεολογημάτων που υποτίθεται πως πρέσβευαν... Χυδαιότητα που τους καθιστά όχι μόνον "αντιπαθείς", αλλά, θα τόλμαγα να πω και "μισητούς", όχι τόσο σε εκείνους που γνώριζαν εξ' αρχής πως επρόκειτο για συμμορία ύπουλων και θρασύτατων "κλεφτοκοτάδων/δημαγωγών", όσο σε εκείνους που τους εμπιστεύθηκαν γιά κάποια χρόνια, τις ζωές και το μέλλον τους, μέσω της ψήφου που κυριολεκτικά τους χάρισαν.
Ας μην μας προβληματίζει ο θόρυβος που κάνουν... Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια: όσο πιο φτηνοί είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν...!!!
Ο συγχωρεμένος πατέρας μου, πριν κάποια χρόνια, μου είχε πει, όταν με έβλεπε να αντιδρώ,"Μην παλεύεις με γουρούνια. Θα γεμίσεις λάσπες και τα γουρούνια θα την καταβρούν! Άστα εκεί που ανήκουν -στο λάκκο τους!"...
Η επιλογή να πάμε μπροστά χωρίς αυτούς είναι μονόδρομος,όχι όμως με τα στόματα κλειστά και τα κιτάπια αραχνιασμένα.Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η λήθη.Εχθρός της λήθης είναι η μαγική και θαυματουργή λέξη "τεκμηρίωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: